STOP THE OILY POWER

@ ons 2024

22. - 29. august

opprop til handling

ons foundation

ONS Foundation (“Oljemesså”) er en av verdens største oljekonferanser, og tiltrekker seg de mektigste olje-forkjemperne internasjonalt. I august kommer over 60 000 deltakere for å planlegge videre eskalering av klimakrisen. Dette er den ledende møteplassen for olje- og gassindustrien, altså verdens største grønnvaskingskonferanse.

Konferansen sponses av Equinor, Shell, Baker Hughes, ConocoPhillips, Deloitte, Total Energies og blant flere selskaper. Skitten strategi og menneskerettighetsbrudd er en fellesnevner hos ONS sponsorer og partnere, for ikke å glemme deres enorm kapital. 

ONS burde vært konferansen som setter den grønne, rettferdige omstillingen på agendaen, i stedet for å være en arena for å bygge nye farlige partnerskap som setter menneskers liv i fare. Deres virkelige agenda skjules av misledende markedsføring, liksom-tiltak for det grønne skiftet og grønnvasking av ungdom via ONS Young-initiativet. 

Alle som skal delta på konferansen, må huske å legge igjen samvittigheten hjemme, om ikke vil de sitte med dårlig samvittighet hele uka.

vår reaksjon

Når hjemmet vårt brenner og mennesker dør, har vi en moralsk plikt til å handle.

Vi kan ikke la verdens olje-elite møtes for å videre planlegge destrueringen av jorden vår uforstyrret. 

Vi samles for å feire livet, naturen og livsgleden. I fellesskap skal vi sikre at de griske og maktsyke vet hvilken motstand de møter, når de fortsetter å ødelegge vårt fremtidshåp.

Programmet er “stappa”. Det blir en uke full av demonstrasjoner, workshops, sosialt og fest. Det vil være flere anledninger hvor vi bruker kroppene våre til å stå i veien for den skitne olje-eliten. 

Bli med på årets masseaksjoner (og mindre aksjoner) 22. - 29. august!

STOP ONS 2024 CAMP

STOP ONS CAMP

22. - 29. august, stavanger

CAMPEN

Klimabevegelsen har brukt camp som en viktig taktikk for å bygge bevegelsen sterkere gjennom workshops, diskusjoner, foredrag og samtaler. Vi ønsker å samle et stort antall aktivister til å delta på masseaksjoner, og en camp er ypperlig til forberedelser, holde treninger og tillitsbygging mellom aktivister. 

Campen vil drives av menneskene som er der gjennom selv-organisering. Det skal være et sted hvor vi bor, spiser, diskuterer, idemyldrer, legger strategier og lærer sammen, et sted vi samlen før vi aksjonerer mot den grådige olje-eliten som ødelegger livsgrunnlaget vårt. 

Vi ønsker å skape en selv-organiserende camp hvor alle bidrar, og det er mange muligheter (og behov) for dette både før, under og etter campen. Om du ønsker å bidra kan du registrere deg her eller sende en mail til stop.ons@extinctionrebellion.no

Mer informasjon om campen kommer.

Anonym og kryptert registrering til camp her.

For å kunne planlegge aksjonscampen er det viktig for oss å vite hvor mange som kommer. Skjemaet kan brukes for å registrere enkeltpersoner eller en gruppe som kommer sammen.

Det er dumt om vi har for mye eller for lite mat eller toalett. Ved å registrere deg til campen i forkant hjelper du oss veldig med logistikk.