Nyhetsbrev #29

Mens klimaendringenes konsekvenser utspiller seg i Australia, feirer Norge åpningen av et nytt oljefelt med planlagt utvinning i 50 år framover. Vi trenger et massivt opprør mot klimakrise og økologisk ødeleggelse !

I 2020 gjør vi opprør

Våropprøret for Extinction Rebellion Norway begynner 2. juni 2020 .

Ønsket er å holde på så lenge som mulig ut fra ressursene. Målet for aksjonen er krav 1: Fortell sannheten !

Alle lokallag oppfordres til å ta del i aksjonsplanleggingen i den nasjonale aksjonsgruppen, ellers kjent som Gule Aksjoner og Markeringer (GAM)

Den 2. påskedag 2020 starter det internasjonale våropprøret, på et tidspunkt som ikke er optimalt i Norge. Extinction Rebellion Norway samler derfor krefter i juni for å aksjonere i Oslo og presse myndighetene til å ta den eksistensielle klimakrisen på alvor. Startdato for Oslo-opprøret våren 2020 blir tirsdag 2. juni og aksjonen vil pågå så lenge det er nødvendig. Budskapet er at vi skal forberede oss på en ukeslang ikke-voldelig direkteaksjonsfest !

I tiden frem mot det våropprøret er det avgjørerende at Extinction Rebellion Norge mobiliserer krefter, kreativitet og samarbeidsevner slik at dette blir den store opprørsfesten vi ønsker oss.

Festkomiteen ” er allerede i full gang med å planlegge arbeidet. Festkomiteen oppfordrer nå alle lokallag til å mobilisere for opprøret ved holde idémyldring på sine medlemsmøter så snart som mulig. Integrer datoen i foredrag og aksjoner som holdes frem mot 2. juni, og nevn det gjerne til pressen ved anledning.

Viktige temaer er: Hvordan skal opprørsfesten bli? Hva skal skje? Hvor skal det skje? Hvordan skal det skje? Alle ideer er velkomne og viktige! Det er utrolig mange ting som skal gjøres, og det er velkomment at alle og enhver tenker over hva de har lyst til å bidra med.

Trening for foredragsholdere

Vi skal mobilisere over hele landet til Oslo-opprøret 2020 som begynner 2. juni.

Et av våre viktigste redskap for å verve og vekke er opprørsforedraget “På vei mot utryddelse. Hva kan vi gjøre?”

Vil du holde foredraget i ditt område?

Det blir holdt en online-trening for foredragsholdere lørdag 18. januar 2020 kl 11-14. Send en epost til treningsgruppa for å melde deg på .

Her er Extinction Rebellion Norges nye krav

Den nye formuleringen av kravene er vedtatt etter en omfattende prosess, som endte i en folkesamling i desember der syv lokallag var representert og oppimot 50 personer deltok.

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til XRN-Nyhetsbrev@protonmail.com

Ønsker du å donere penger til XR Norge?

Kontonummer: 12546297436 Vipps: 556602