Nyhetsbrev #18 XR Oslo

XR Oslo fortsetter med digitale framstøt! Denne uka kan du være med på discobedience på nett, Empati kafé, arbeidsmøter og mer.

Digital disco

Sivil discobedience er en discoprega dans, som oppsto i XR Australia. Bee Gees-låta "Staying Alive" er lydsporet til dette morsomme og lite sjølhøytidelige innslaget i aksjonene våre.

Men hva med korona? Dette er vel ikke tida for å svinse og svanse rundt i gatene? Frykt ikke! Vi fortsetter å danse for så vel livet som naturen, med våre freshe discobevegelser hjemmefra og på nett!

Hvordan? Film deg sjøl gjøre discobedience-dansen der du er - sprakende farger og paljetter er velkomne! Om du ikke vil danse aleine, ta med familien, da vel! Film i landskapsformat og send til ArtivismeOslo@extinctionrebellion.no , med emne “Disco”. Vi klipper alle discorebellene sammen til en felles discobedience-film!

Tips: Du kan ha denne YouTube-filmen oppe mens du filmer deg sjøl, om du er usikker på koreografien.

Rydde i klesskapet?

Hjemmekontor? Lange dager i karantene? Bruk denne muligheten til å rydde opp i klesskapet ditt, og donér det du finner til XR Oslos kunstfabrikk!

Små lapper og tøystykker kan bli til patcher, gamle laken kan få nytt liv som bannere. Kunstfabrikken tar imot det du har liggende og gjør plaggene om til rebelsk utstyr!

Ta kontakt: AksjonsmateriellOslo@extinctionrebellion.no

Fasilitatortrening

Empati er den eneste menneskelige superkraft: Den kan krympe avstand, kutte gjennom sosiale og makthierarkier, overskride forskjeller og provosere politisk og sosial endring - Elizabeth Thomas

Fra og med tirsdag 24. mars vil det bli avholdt Empati kafé på nett for XR-aktivister i hele Norge.

Vi trenger fasilitatorer som kan bidra til prosessen! Å være fasilitator krever at du er opptatt av å overlate ansvar til andre uten mye påvirkning, og at du klarer å holde overblikk.

Når vi avholder Empati kafé på nett vil deltakerne bli delt inn i grupper på fire til fem personer og hver fasilitator vil da ha anvar for å sette igang og hjelpe sin gruppe med prosessen. Det burde være minst tre fasilitatorer på hvert møte.

Det kommer til å være fasilitatortrening søndag 22. mars og søndag 29. mars kl. 19:00-21:00 på Zoom . Her vil du både få trening i hvordan man avholder en empatisirkel på nett, samt få erfaring i å delta i prosessen sjøl. Du vil også få anledning til å styrke dine empatiske evner. Zoom-lenke .

Les instruks og se video om hva det vil si å ta del i en empatisirkel.

Ukesoversikt

Så lenge koronautbruddet påkrever fysisk avstand, flytter XR Oslo sin aktivitet til digitale plattformer. Få med deg hva som skjer den kommende uka!

Tirsdag 24. mars

Kl. 19:00-20:45: Empati kafé (Zoom)

For eksisterende og potensielle aktivister, bli med på Empati kafé for å bygge en regenerativ kultur, gjensidig støtte, fellesskap og forbindelse. Snakk om det som ligger deg på hjertet! Ta deg en kopp te eller kaffe, ring fra stua eller badekaret, og bli med! Meld deg på for Zoom-link.


Onsdag 25. mars

Kl. 17:00-17:15: Fellesmøte (Zoom)

Da møtene var på Greenhouse, jobba mange av arbeidsgruppene parallelt. Dette fortsetter vi med over nettet! På onsdagene vil vi møtes i et fellesrom og ha felles oppstart, før vi deler oss i mindre grupper. Denne måten å jobbe på sørger for at det er enkelt å få med seg hva de andre arbeider med. Zoom-lenke .

Kl. 17:15-19:00: Velkomstmøte (Zoom)

Er du ny i XR, eller har du lyst på informasjon om hvordan du kan involvere deg mer i organisasjonen? Kom på velkomstmøte over Zoom! Samme lenke som til fellesmøtet: Zoom-lenke .

Kl. 17:15-19:00 Språkgruppa (Zoom)

Språkgruppa er åpen for alle, og har som fokus å finne et lettforståelig språk i XR, som vi gir uforpliktende råd om. Vi bidrar også med språkvask på norsk til dem som ber om det. På møtet ønsker vi å få litt mer struktur og planlegge framover. Bruk samme lenke som til fellesmøtet: Zoom-lenke .

Kl. 19:00-20:15: Discobedience øving (Zoom)

Bli med på fellesøving for Discobedience-dansen på Zoom - vi fortsetter suksessen fra forrige uke! Vi avslutter med en velfortjent avspenning på slutten av timen.Trenger du å øve litt først på egenhånd? Se YouTube-instruks . Vi danses! Zoom-lenke .

Kl. 19:30-21:00: Koret (Zoom)

På grunn av forsinkelse (delay), er det en utfordring å synge sammen på chat, men vi trenger uansett å møtes, prate sammen og legge planer. Nye medlemmer er som alltid velkomne, og likeså om du ikke har vært med på en stund. Zoom-lenke .


Torsdag 26. mars

Kl. 19:00-20:45: Empati kafé (Zoom)

Hver tirsdag og torsdag kan du møte aktivister fra rundt om i hele Norge. Meld deg på for Zoom-link.

Spre artikler og innlegg på sosiale medier

Vi oppfordrer til å spre relevante artikler og innlegg i sosiale medier!

Er det noen, XR-medlem eller ikke, som deler noe om koronaviruset eller klimakrise som du mener er viktig? Lik, kommenter, del! Bruk gjerne emneknagger: #ExtinctionRebellion #OpprørForLivet #RebelForLife #SofaRebell #CouchRebel

Kan du hjelpe XR med sosiale medier?

Vi trenger flere i gruppa som jobber med SoMe!

Det er viktig at vi jobber mer systematisk med å promotere eventene, bildene og videoene våre i sosiale medier både i forkant og etterkant av aksjoner. Om du vil bidra er det supert, enten du har mye erfaring eller ikke. Send e-post til MediaOslo@extinctionrebellion.no .

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136