Nyhetsbrev #27 XR Oslo

Denne uka får du fire anledninger til å bli en mer aktiv del av opprøret. Nyhetsbrevet inneholder dessuten en oppdatering om kommende aksjoner knytta til regjeringas krisepakke, en presentasjon av XRs ikkevoldsfilmklubb, for ikke å nevne den sedvanlige ukesoversikten.

Vil du spille en mer aktiv rolle i opprøret?

Hvis XR skal være en slagkraftig og levedyktig aktør i kampen for sannhet og klimarettferd, er det mange roller som må fylles. Her er fire konkrete måter du kan bidra framover.

For å gjennomføre møtene på Greenhouse, trenger vi hjelp til noen enkle oppgaver. For eksempel trenger vi en person til å stå i døra og åpne for møtedeltakerne, en person til å ønske velkommen og kanskje en person til å kutte opp noe frukt?

Gruppa på tre til fire personer, som tilrettelegger onsdagsmøtene, møtes på Greenhouse 16:30 (møtet starter 17:00), og blir enige om hvordan samarbeidet skal foregå. Om du er med én gang, er du ikke forplikta til å gjøre det igjen!

Møt opp på Greenhouse onsdag 16:30, om du vil bidra, men send helst mail til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no og si fra om vil være med!


Har du lyst til å være med å planlegge eller gjennomføre aksjoner, eller kanskje lære mer om åssen dette foregår? Send en mail til AksjonerOslo@extinctionrebellion.no og meld ditt engasjement eller still dine spørsmål!


Framover de neste ukene skal vi utvide vår “out-reach”-aktivitet (rekruttering og publisitet på gata). Har du lyst til å gå rundt i byen sammen med et par andre rebeller og spre vårt gode budskap? Send en mail til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no og gi beskjed om at du er interessert, eller kom med innspill!


Endelig kan vi møtes og være sosiale igjen! Har du lyst til å være med på sosiale aktiviteter med XR Oslo? Vi kan for eksempel gå en tur i skogen, dra ut på en av øyene i fjorden, spille kubb eller grille. Hvis du synes dette virker gøy, meld din interesse til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no , så vil aktiviteter bli arrangert etterhvert som folk viser interesse.

Oppdatering vedr. aksjon 29. mai og 5. juni

Planleggingsgruppa for aksjonen den 29. mai - da klimatiltakspakka legges fram - har funnet ut av at hovedaksjonen flyttes til 5. juni, som er verdens miljødag.

XR vil ha en mindre markering den 29. mai. Vi veit foreløpig ikke hva klimapakka inneholder eller når den legges fram, så dermed blir det en mindre og mer fleksibel markering etter pressekonferansen, ut fra åssen tiltakspakka ser it. Kontakt Cornelia: corneingrid@protonmail.com om du ønsker å være med på markeringa 29. mai.

Aksjonen 5. juni, på verdens miljødag, vil ta utgangspunkt i regjeringas tiltakspakke, og hva innholdet i denne vil bli. Aksjonen vil i alle tilfeller fokusere på oljeindustrien. Det blir laga en tråd på basen hvor du kan komme med innspill til budskap. Om du ønsker å være med på planleggingsmøter eller bidra kreativt mot aksjonen, kontakt Cornelia: corneingrid@protonmail.com .

Ukesoversikt

Få med deg hva som skjer den kommende uka, enten på Zoom eller på Greenhouse i Schweigaards gate 34C! Om du har en bruker på basen, men sliter med å bruke den, er det oppretta en hjelpeside .

Tirsdag 26. mai

Kl. 12:00-13:00: Lunsjtreff (Zoom)

Stikk innom og spis lunsjen din, eller kom bare for å prate. Du må ikke møte presis, og du kan logge av når du vil. Vi prater om løst og fast, av og til oppstår et tema. Lunsjtreffet skal være veldig uforpliktende og lite formelt. Samtalen tar form etter hvem som kommer. Siste uke denne uka! Zoom-lenke .

Kl. 17:30-19:00: XRs ikkevoldsfilmklubb (Zoom)

Vi ser en episode fra dokumentarserien A Force More Powerful , som tar oss med til Polen i 1980, der streikende arbeidere forlanger uavhengige fagforeninger. Filmen varer ca. en halv time og etterpå blir det en strukturert dialog og refleksjon om hva vi kan lære av filmen for å bruke i XR. Meld deg på nå!


Onsdag 27. mai

Kl. 17:00-17:15: Fellesmøte (Greenhouse)

Felles oppstart før vi deler oss i to hovedgrupper. Innafor hver hovedgruppe er det flere nyanser og forskjellige typer ideer og prosjekter man kan jobbe med.

Kl. 17:15-19:00: Fellesskap og sosiale aktiviteter (Greenhouse)

Her snakker vi om og diskuterer sosiale aspekter av XR, rekruttering av nye medlemmer og inkludering av både nye og eksisterende medlemmer. Det blir viktig framover at flere bidrar med denne typen arbeid!

Kl. 17:15-19:00: Aksjonsplanlegging og uttrykk

Her blir det anledning til å delta på planlegging av aksjoner som skal skje snart (f. eks. den 29. mai) eller bli med på utviklinga av større aksjoner til Oslo-opprøret (sept/okt - datoen spikres snart). Du bestemmer sjøl hvilken del av en aksjon du vil jobbe med, det være seg aksjonssuttrykk, lage effekter til aksjonen, organisere, håndtere media, idémyldring eller andre ting.

Mulig å delta via Zoom: For de som er i karantene, er sårbare, eller av andre grunner har lyst til å delta på møtet via zoom, er det mulig. For å kunne tilrettelegge for det, er det ønskelig at du sier ifra på forhånd til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Vi håper å se gamle og nye kjente på onsdag!


Torsdag 28. mai

Kl. 12:00-13:00: Lunsjtreff (Zoom)

Stikk innom og spis lunsjen din, eller kom bare for å prate. Du må ikke møte presis, og du kan logge av når du vil. Vi prater om løst og fast, av og til oppstår et tema. Lunsjtreffet skal være veldig uforpliktende og lite formelt. Samtalen tar form etter hvem som kommer. Siste uke denne uka! Zoom-lenke .

XRs ikkevoldsfilmklubb

Vi har gleden av å ønske velkommen til fjerde kvelden i XR-ikkevoldsfilmklubben tirsdag 26. mai kl. 1730-1900!

Først viser vi en dokumentarfilm fra serien A Force More Powerful . Episoden tar oss med til Polen i 1980, der streikende arbeidere forlanger uavhengige fagforeninger. De brukte sine pressmidler til å forhandle fram enestående rettigheter i et system der det ikke var noen makt utenom kommunistpartiet: de dannet fagforeningen «Solidaritet». Drevet under bakken av regjeringsundertrykkelse i 1981, gjenoppsto de i 1989 som Polens nye regjeringsparti.

Etter filmen vil Trond K. Botnen ha en kort presentasjon (10-15 min) av hva vi kan lære om strategisk ikkevoldsmotstand av filmen, og så vil det bli tre kvarters diskusjon i grupper og plenum om hvordan vi kan bruke dette i XR Norge.

Det hele vil finne sted på Zoom, og du kan melde deg på ved å følge denne lenken . Der kan du også melde deg på de andre kommende filmkveldene.

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136