Nyhetsbrev #34 XR Oslo

Oslo-opprøret nærmer seg! Se denne ukas aktivistkalender for ditt nærområde!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Onsdag 26. august

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café (Greenhouse)

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (Greenhouse)

Dette er et medlemsmøte, det vil si at du kan melde deg inn i løpet av møtet, eller aller helst før møtet begynner. Vi vil sjølsagt tilrettelegge for smittevern.


Fredag 28. august

Kl. 18:00-20:00: XR dokumentarvisning (Greenhouse)

Vi inviterer til dokumentarvisning på Greenhouse! Helt ny dokumentar om Extinction Rebellion i Storbritannia. Engelsk undertekst. Vi sørger for god avstand mellom sitteplassene slik at vi opprettholder smittevernet. Se trailer !


Lørdag 29. august

Kl. 13:00-16:00: Røde rebeller workshop (Greenhouse)

Vi vil først snakke litt om bakgrunnen for Røde rebeller (Red Rebels) og dens filosofi. Deretter vil vi gjøre noen bevegelses- og pusteøvelser, og gruppeoppgaver som vil forberede oss på å gå ut i aksjon. Dette passer for deg som er ny i Røde rebeller, men også for deg som har vært med en stund! Du trenger ingen forkunnskaper fra dans eller liknende, men en evne til å lytte, føle samhold i gruppa og ekspandere tida gjennom sakte, meditative bevegelser. Workshopen vil bli holdt på engelsk dersom det er noen som ikke kan norsk. Ta gjerne med noe snacks å dele, og kostyme om du har det!

Endringskart for XR Norge

Vil du bidra til å utvikle XRs politikk for framtida? Bli med på endringsteori-samling! Her kan du være med på å tegne opp et tydelig kart for åssen XR Norge kan oppnå sin visjon og langsiktige mål.

Oppstart blir søndag 6. september kl. 11-16 på Greenhouse i Oslo.

Endringsteorien er teorien om åssen vi skal komme oss fra der vi er i dag til ei framtid der visjonen blir til virkelighet. Teorien beskriver de små stega og de store milepælene på veien mot å realisere visjonen.

Endringsteorien setter ord på antakelsene vi gjør om hva som virker og hva som ikke virker, og den er basert på vår felles kunnskap og felles erfaring – som aktivister og som mennesker.

Vi ser helst at de fleste som ønsker å delta er med i Oslo, ettersom denne type gruppeprosess flyter best når man er tilstede i samme rom. For de som ikke har anledning å reise til Oslo, kommer vi til å ha et opplegg for videokonferanse. Dette blir dessverre bare en delvis deltakelse, der man kan høre på presentasjoner og delta i plenumsdiskusjonene, men ikke delta i sjølve gruppearbeidet.

Maksimalt antall deltakere, som kan være fysisk tilstede, vil være 20 personer. Vi følger smitteverntiltak ved gjennomføringa av samlinga.

Gruppa som dannes kommer til å møtes månedlig fra september og fram til prosessen er ferdig, anslagsvis i februar 2021.

Meld deg på nå! Svarfrist: søndag 30. august kl 10:00 .

Ny Facebook-side for XR Oslo: Følg oss for å følge med

Vår gamle Facebook-side er blitt sperra, og XR Oslo har blitt nødt til å opprette en ny.

Om du fortsatt vil motta siste nytt fra klimaopprørsfronten i Oslo-området, sørg for å følge vår nye side !

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136