Nyhetsbrev #37 XR Oslo

Bare én uke igjen til Oslo-opprøret! Og masse viktig som skjer den kommende uka! Få tunga rett i munnen med aktivistkalenderen!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Onsdag 16. september

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café (Greenhouse)

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (Greenhouse)

Siste lokallagsmøte i Oslo før opprøret braker løs. Vi oppfordrer så mange som mulig til å møte opp. Vi har plass til å ivareta avstandskravene, og følge smittevernstiltakene generelt. Det kommer til å foregå møter i mindre grupper parallelt mellom kl. 17:00 og 19:00, så det er forskjellige ting du kan bidra på eller få med deg. Kanskje du bare vil føle på stemninga og entusiasmen i laget? Bli med på møtet på onsdag!

Kl. 17:00-19:00: Discobedience (Greenhouse)

Vi forbereder oss til Oslo-opprøret, der vi skal underholde, forstyrre, blokkere, engasjere og vise at vi vil leve. Dette møtet er for både nye og erfarne danseglade. Vi trenger å øve på trinn, die-in, danse mens vi går, hele tida med minst 1 meters avstand. Se YouTube-instruks hvis du vil øve litt aleine også.

Kl. 18:00-21:00: Arts Factory workshop (Greenhouse)

Hjelp oss å forberede Oslo-opprøret! Vi skal lage bannere, patcher og flagg for et fullskala opprør! Ta med hva enn du mener kan være nyttig (maling, malingsruller, tekstiler til å male på, t-skjorter til å få XR-logo på, sikkerhetsnåler, kjeks til å spise). Alle er hjertlig velkomne! Men på grunn av covid-19, må vi be deg si fra på forhånd om du kommer, ved å sende e-post til: AksjonsmateriellOslo@extinctionrebellion.no

Kl. 19:00-21:00: Trening i aksjonsstøtte

Treninga er for grønne aksjonister som ønsker å delta i støtteroller under Oslo-opprøret. Åssen bidrar vi til ikke-vold, bærekraftig aktivisme og aksjonsstøtte for røde aksjonister (sivil ulydighet)? Det blir også tid til spørsmål og praktisk informasjon. Påmelding til RegenerativKulturOslo@extinctionrebellion.no .


Fredag 18. september

Kl. 12:00-14:00: Markering - Oljeindustrien dreper. Vi vil leve!

Like etter skolestreiken foran Stortinget vil XR gjøre en kreativ og visuell markering, og med dét relansere en fornya opprørserklæring. Vi bruker dessuten anledninga til å reklamere for Oslo-opprøret den 21. september. Oppmøte kl. 12.00 på Greenhouse for dere som vil hjelpe til med å ta med flagg, løpesedler osv. Sjølve markeringa går av stabelen kl. 13:15 på Eidsvoll plass. Vil du bli med på forberedelsen? Ta kontakt med oss på Oslo2020@protonmail.com .


Lørdag 19. september

Kl. 12:00-18:00: IVDA-trening (Greenhouse)

Vi ruster opp til Oslo-opprøret! Målet med ikke-voldelig direkteaksjontrening, er å gjøre deg forberedt på direkte aksjoner ved å gi en forståelse for ikke-vold som strategisk hjelpemiddel, hva du kan forvente på aksjon, åssen vi kan bidra til å skape en bærekraftig bevegelse, aksjonsforberedelse, og mye annet som vil komme godt med under opprøret. Alle som vil være med må melde seg på !


Søndag 20. september

Kl. 12:00-20:30: Dagen før dagen (Greenhouse)

Dagen før Oslo-opprøret møtes vi til trening, kurs, sang, dans og middag. Det blir kurs for deg som vil drive med ikke-voldelig direkte aksjon (IVDA), aksjonsstøtte, outreach, formidling av Intro til XR, juridisk observasjon, film/foto og aksjonsforberedelse. Se tidspunkt, beskrivelse og påmeldingsskjema for kursene.

Kl. 18:30-20:30: Brief (Greenhouse)

Kjempeviktig at alle er med! Her får du detaljert informasjon om aksjonen og kan bli bedre kjent med de andre i din aktivistgruppe.

Melding til alle reisende

Vi trenger folk til å bidra under Oslo-opprøret!

Hvis du har lyst til å være med og gjøre noe enkelt og oversiktelig under opprøret den 21. september, er det mange oppgaver for deg! Vi trenger at så mange som mulig melder seg, så vi kan dele på oppgavene og avlaste hverandre. Din hjelp trengs! Vil du bidra, eller vite mer? Meld deg på !

Opprør-matgruppa trenger hjelp med matlagning og servering før og under aksjonen. Jo flere hjelpere vi har, jo mer mat kan vi lage! Vi trenger hjelp både på søndag 20. og mandag 21. september, og gjerne i forveien til flytting av matvarer.

Vi er også ute etter å låne en stor vannkoker og/eller kaffekoker mandag den 21.!

Ta gjerne kontakt med oss på XRlogistikk@protonmail.com .

Ta-med-liste

XRN anbefaler at alle, både røde og grønne deltakere, kommer godt forberedt. Ta gjerne med en liten ryggsekk med følgende:

* Munnbind + antibac
* Powerbank + kabler
* Snacks
* Sitte/liggeunderlag
* Vannflaske
* Vanntett tøy og/ eller paraply
* Varmt tøy, inkl. lue og votter
* Discobedience utstyr (hvis du vil danse disco)
* Campingtallerken/skål + bestikk
* Det du trenger av medisiner, kontaktlinser/briller, solkrem hvis fint vær
* Hage-/arbeidshansker
* Øreplugger/hodetelefoner
* Handlenett/mindre sekk
* Bok eller annet tidsfordriv (strikketøy, instrument, spill etc.)

Mobiler: For de med røde roller anbefales det å la mobilen ligge hjemme, eller på Greenhouse, eller gi den til noen med en grønn rolle. For grønne roller: skru av ansiktsgjenkjennelse og fingeravtrykk – slik at det er bare kode som brukes.

Mange kurs. Mange muligheter

Søndag 20. september kl. 12:00 samler vi oss på Greenhouse – i mindre grupper pga. smittevern – for å bli bedre kjent og for å forberede oss til den 21. Vi starter dagen med discobedience og sang-øving utafor Greenhouse. Jo flere som kan både discobedience og sanger, jo bedre. Dans og sang er en viktig måte å skape en god steming som kan også hjelpe til å trappe ned spenning i konfliktsituasjoner!

Utover dagen blir det mange treningsmuligheter for alle – både for de som vil spille grønne roller, og for de som har valgt (eller vurderer) røde roller. Her kommer en oppsummering av kursene. Finn tidspunktene for kursene og meld deg på !

Kl. 12.00 IVDA trening : Nødvendig kurs for alle som skal bli arresterte i XR sitt navn, anbefalt til alle som skal være med på aksjoner. Ikkje-vold, bærekraftig aktivisme, sivil ulydighet osv. OBS: om du velger IVDA blir du opptatt frem til kl.18

Aksjonsstøtte kurs (grønn) : For dere som vil støtte de som utøver sivil ulydighet (røde roller). Dette inkluderer å dele ut mat, drikke og sørger for at de ha det så bra som mulig. Hvis noen blir arrestert kan du hjelpe til bl.a. med å notere hvem de er og hvor politi skal ta dem. 90 minutter (to kurs, totalt 16 plasser)

Outreach kurs (grønn) : For dere som vil dele ut løpesedler rundt aksjonsstedet. Hvordan møter vi forbigående folk? Hvordan reagerer vi når folk blir sint, provosert? Hvordan inspirere folk til å melde seg inn i XR? 90 minutter (to kurs, totalt 16 plasser)

Formidling Intro til XR kurs (grønn) : For alle som vil formidle kurset videre – på Eidsvoll plass kommer XR til å holde flere korte 10-15 minutter introduksjoner for de nysgjerrige, inkl. en quiz om sivil ulydighet. 90 minutter (totalt 8 plasser)

Juridisk observatør kurs (grønn) : Hva gjør en juridisk observatør? Hvilke rettigheter har man som innbrakt/pågrepet av politiet? En kort introduksjon. 90 minutter (totalt 6 plasser)

Media film/foto kurs (grønn) : For alle som blir med på film/foto på den 21. 90 minutter (totalt 8 plasser)

Aksjonsforberedelseskurs (rød) : Bli helt forberedt i kropp, sinn og følelser for aksjoner og eventuell arrestasjon for alle rebeller. 2 timer (totalt 16 plasser)

Kl. 17:45 Matservering : suppe og brød (om du vil bli med på matlaging, bruk påmeldingsskjemaet)

Kl. 18:30 Brief : Kjempeviktig at alle, både grønne og røde roller, er med. Skjer i små grupper. Få mer detaljert informasjon om aksjonen, bli bedre kjent med de andre i din aktivistgruppe eller støttegruppe.

Noen smakebiter fra programmet 21. september

8:00 Torlief Torgersen spiller piano
8:30 Appell Extinction Rebellion Norge
8:40 Dicsobedience with DJ Jacob
9:00 Martin Lee Mueller Universitetet i Oslo "Laks er ikke den nye olja"
9:30 Åpen scene Jam
10:00 Introkurs XR
10:30 Sivil Ulydighets quiz
11:00 Stillhet for klima m/ Iselin Shumba
12.00 Klimabrøl
12.20 Appell fra Shabana Rehman fra født fri
12:30 Knut Ivar Bjørklihaug - aktuelt med boka DET GÅR TIL HELVETE - ELLER?
13:00 Stephan Richter spiller
13:30 Nina Witoszek Direktør Arne Næess institut UiO (tid ubekrefta)
14:00 Røde Rebeller
14:30 Introkurs XR (gjentas hver time utifra interesse)
15:00 Rebecca Harrison spiller harpe
16:00 Sambatakk
17:00 Kinetic brass collective
18.00 The Man Band

Med forbehold om endring!

Synliggjør ditt engasjement

Skal du være med på å gjøre opprør i klimaets navn? Gjør det synlig for hele verden på Facebook - så kanskje vi får med enda flere!

Du finner arrangementet på XRNs Facebook-side.

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136