Nyhetsbrev #38 XR Oslo

Det er på tide. Tida er ute. Oslo-opprøret kommer. Vi vil leve.

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Mandag 21. september

Hele dagen: Oslo-opprøret

Vi vil leve! Tida er inne for handling.


Onsdag 23. september

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café (Greenhouse)

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (Greenhouse)

Dette er et medlemsmøte, det vil si at du kan melde deg inn i løpet av møtet, eller aller helst før møtet begynner. Vi vil sjølsagt tilrettelegge for smittevern.

Til aksjon med renneløkke om halsen

Fredag 18. september holdt Extinction Rebellion Norge en aksjon der tre unge mennesker balanserte på hver sin isblokk med ei renneløkke rundt halsen.

Aktivistene representerte de millioner av unge mennesker som er på vei inn i en verden der vi ikke kan overleve på grunn av menneskeskapt overoppheting av klimaet.

Dette er noe vi veit. Forskere har gitt klar og tydelig beskjed: Vi må vekk fra fossile brennstoff. Likevel fortsetter Norge som før og pøser til og med nye subsidier inn i ei døende oljenæring for å holde den kunstig i live.

Olje dreper. Norsk olje dreper. Hvor mange er vi villige til å akseptere at vi som nasjon tar livet av hvert år? Klimaendringer forårsaker rundt 150 000 dødsfall i året, de fleste skjer i land langt borte. Norge er verdens sjuende største eksportør av CO2 og disse utslippene utgjør hele 1.4% av verdens klimagassutslipp. Er ikke vi da etisk ansvarlig for 1.4% av de som dør av klimaendringene?

Aleksandra Perpetua var tilstede på aksjonen, og kan fortelle om sterke scener.

- Jeg la merke til to damer som var sikkelig rørt, de bråstoppa og én av dem reagerte med skrik, sier hun.

"Funeral March" av Chopin blei spilt i bakgrunnen og forsterka den uhyggelige stemninga.

- Aktivistene var kjempebra! Skuespill på Oscar-nivå, sier Aleksandra.

NRK har laga en video-sak om aksjonen.

Synliggjør ditt engasjement

Skal du være med på å gjøre opprør i klimaets navn? Gjør det synlig for hele verden på Facebook - så kanskje vi får med enda flere!

Du finner arrangementet på XRNs Facebook-side.

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136