Nyhetsbrev #42 XR Oslo

Hvilken arbeidsgruppe passer best for deg? Bli kjent med Fellesskap, og få oversikt over kommende XR-hendelser i ditt område med aktivistkalenderen!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Mandag 19. oktober

Kl. 17:00-18:00: Vi trenger opprørsforedraget (Zoom)

Vi skal snakke om hvordan vi kan forbedre og starte med å holde opprørsforedraget igjen. Er du nysgjerrig og har lyst til å bidra? Ikke nysgjerrig, men veit hvor viktig foredraget er? Send e-post til rollxr@protonmail.com for å bli med på et uforpliktende møte om opprørsforedraget.


Onsdag 21. oktober

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café (1. etasje)

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (6. etasje)

Dette er et medlemsmøte, det vil si at du kan melde deg inn i løpet av møtet, eller aller helst før møtet begynner. Vi vil sjølsagt tilrettelegge for smittevern.

17:00 - Velkommen
17:15 - Arbeidsgrupper
18:50 - Plenum
19:00 - Slutt


Torsdag 22. oktober

Kl. 18:00-20:30: DNA-kurs (Zoom)

Kurset er for alle rebeller, spesielt de nye, som vil fordjupe sin forståelse av XRs krav, prinsipper og verdier. Kurset er interaktivt, det vil si at en god del tid blir satt av til refleksjon, drøfting og deling av meninger og erfaringer, både i små grupper og i plenum. Bakgrunnen til XR, vår strategi og struktur blir også dekka. Det er anbefaler at alle er med på DNA-kurs minst en gang. Meld deg på ! Du får ei lenke til møterommet via e-post dagen før møtet.

Bli kjent med XR Oslo

Opprøret springer ut av samarbeid, kreativitet og engasjement. I nyhetsbrevene presenterer vi de ulike arbeidsgruppene som finnes i XR Oslo. Kanskje en av dem er noe for deg? Denne uka: Fellesskap.

Fellesskapsgruppa i Oslo trenger flere rebeller.

Hovedfunksjonen til gruppa er å ta imot nye folk som kommer til bevegelsen, eller folk som allerede er med, men leiter etter sin plass i organisasjonen. Når nye rebeller møter opp i Oslo, er det Fellesskapsgruppa sitt ansvar å ha ett opplegg klart for dem og at de skal føle seg trygge og ivaretatt.

Vi i fellesskap jobber også med å ha outreach på gata!

Målet med arbeidet vårt er å skape godt samhold i bevegelsen og at folk skal være trygge.

Dette er ikke enorme og kompliserte oppgaver, men utrolig viktig. Å ta vare på folk, sysselsette dem og sånn sett skape tilhørighet er kanskje det aller viktigste når vi skaper en massebevegelse - som jo er det vi driver med.

Vi trenger folk, bli med å bidra! Send oss en e-post: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no .

Nå kan du bruke outreach-oversikten

Vi har gjort det lettere å organisere outreach på egenhånd!

Vi har laga et dokument hvor man kan se når andre har meldt seg på, og melde seg på sjøl. Se dokumentet her .

Om noen har lyst til å ta litt mer ansvar, er det supert om dere melder dere som koordinatorer. Det betyr først og fremst at du minner de påmeldte på aktiviteten, dagen før. Alle spørsmål kan sendes til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no .

Følg oss på You-Tube!

Vår YouTube-kanal er en effektiv måte å få et visuelt inntrykk av aksjoner som har vært og oppleve opprørets ånd.

Mye bra materiale fra Oslo-opprøret har også nylig blitt lagt ut. Bli abonnement nå !

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136