BRASILS AMBASSADE

Extinction Rebellion markerer foran brasils ambassade

Fredag 23. august klokken 17.00 stiller Extinction Rebellion Norge foran Brasils ambassade i Oslo, for å markere motstand mot avskogingen i Amazonas, den ekstreme giftbruken i brasiliansk landbruk og president Bolsonaros fornektelse av det menneskeskapte klimasammenbruddet.

Extinction Rebellion gjennomfører tilsvarende markeringer verden over i dag. I Norge oppfordrer vi til ikke-voldelig og fredelig protest foran ambassaden.

«President Bolsonaros har angrepet rettighetene til urbefolkningen i Amazonas. Han har åpnet for ekstrem skogrydding i verdens lunger, som står for 20% av planetens oksygenproduksjon. Han har også tillatt bruk av 260 sprøytemidler som tidligere har vært båndlagte. Vi må protestere mot dette. Det som skjer i Amazonas angår oss alle,» sier Armelle Armoulinex, som er en av arrangørene av markeringen.

Extinction Rebellion benytter seg av ikke-voldelig sivil ulydighet for å tvinge styresmaktene til å erkjenne alvoret og ta de beslutninger som er nødvendige for å motvirke klimasammenbruddet og den økologiske krisen verden står overfor. Opprørsbevegelsen formidler at vi befinner oss i en nødssituasjon som krever godt tverrpolitisk samarbeid.

Published 08/23/2019