PROTEST VED KLIMA- OG MILJØDEPARTMENTET

Extinction Rebellion Norge sperrer inngangen til Klima- og Miljødepartementet.

Norge er en hykler på klimainnsats og dette vil vi protestere mot på mandag, fra klokken 11.55, foran KMD, Kongens gate 20.

Media inviteres til å dekke protesten. Det blir en «rød sone» protest, med absolutt ikke-voldelige midler. Protesten kan medføre arrestasjoner.

Vi mener at regjeringens klimainnsats er skammelig, ikke minst i lys av at våre klimautslipp øker, når vi har forpliktet oss til store reduksjoner. Før forrige Stortingsvalg sa Venstre at partiet ville ha en blågrønn regjering, uten Fremskrittspartiet. Etter valget gikk Venstre inn i regjering og forklarte bruddet på sitt valgløfte med at dette ville sikre bedre klimapolitikk. Norske klimautslipp har økt siden klimaminister Ola Elvestuen overtok departementet.

Extinction Rebellion Norge mener at regjeringens medlemmer har et valg: de må avgjøre om de er direktører i et oljeselskap, eller ministre med ansvar for befolkningens sikkerhet og livsbetingelser. Forskerne advarer om sammenbrudd i klima- og økosystemer og ber om dyptgripende endringer i energibruk. Norges oljeselskap, Equinor, produserer olje og gass i femten land og leter etter mer i ytterligere 11. Regjeringen setter rekord i utdeling av nye letetillatelser.

Extinction Rebellion benytter seg av ikke-voldelig sivil ulydighet for å tvinge styresmaktene til å erkjenne alvoret og ta de beslutninger som er nødvendige for å motvirke klima- og miljøkrisene verden står overfor. Opprørsbevegelsen formidler at vi befinner oss i en katastrofesituasjon, som krever godt tverrpolitisk samarbeid. Bevegelsen krever at styresmaktene erklærer klima- og økologisk krise. Skottland, Wales, Storbritannia, Irland og Portugal har fulgt oppfordringen. I Norge har flere kommuner gjort slike vedtak, senest Kongsberg. Fylkeskommunene Hedmark og Trøndelag har også vedtatt klimakrise.

Published 06/17/2019