FILMEN SIVIL ULYDIGHET

BERGEN
TORSDAG 30. MAI 2024
19:00
LITTERATURHUSET
BILJETTER GJENNOM LITTERATURHUSETS HJEMMESIDE

“Sivil Ulydighet” er en dokumentarfilm av Thomas Østbye som tar oss med bak kulissene til aktivistgruppene Extinction Rebellion og Stopp Oljeletinga.

Filmen følger aktivistene tett, til og med gjennom arrestasjoner. I etterkant av filmvisningen åpner vi til en diskusjon og utfordrer publikum til å tenke over rettferdigheten og effekten av sivil ulydighet i kampen for miljøet.

Visning av dokumentarfilmen ‘Sivil Ulydighet’ regissert av Thomas Østbye.

SIVIL ULYDIGHET tar oss med bak kulissene til “Extinction Rebellion” og “Stopp Oljeletinga” idet de går til aksjon mot oljetransporten på Sjursøya-terminalen i Oslo, samt andre aksjoner i ettertid. Filmskaper Thomas Østbye følger aktivistene så tett at han selv blir arrestert av politiet mens kamera går. Filmen gir oss innblikk i viktige elementer ved sivil ulydighet: aksjonene, refleksjonene og til slutt aktivistenes forklaring i retten.

Gjennom denne intense og emosjonelle filmen dukker det opp flere spørsmål, og en begynner naturlig å reflektere. Hvilken strategi kan nå gjennom til politikere og samfunnet? Og hva ligger til grunn for at grupper nå ser et behov for å trosse samfunnets lover?

I etterkant av filmvisningen åpner vi til en diskusjon av bruken av sivil ulydighet i aktivisme. Vi ønsker å reflektere rundt temaet, samt få innspill fra salen.

80/50,– (stud./honnør)

Litteraturhuset Østre Skostredet 5 - kartlenke

Publisert 05. mai 2024