GENSEREN ER NÅDD

MOTHERS REBELLION
FREDAG 12. APRIL 2024
15:30
EIDSVOLLS PLASS, OSLO

Etter flere måneder med strikking av rebellmødre fra hele landet, nærmer dagen seg da den 300 meter lange sammenflettede røde skjerfen skal plasseres rundt Stortinget for å markere 1,5-gradersgrensen.

Parisavtalens mål var å holde den globale oppvarmingen innenfor 1,5 grader. Det målet er i ferd med å glippe. Det virker som politikerne har valgt å ignorere det, og de gir stadig nye lisenser for å lete etter mer olje.

Er 1,5-gradersmålet fortsatt noe politikerne tenker seriøst på? Vi vet ikke. Men vi skal minne dem på det! Sammen med vår søsterorganisasjon Rebellmammorna i Sverige, skal vi strikke, ikke genser, men grense. Grensen er nådd. Denne grensen knyter vi som et skjeft rundt Stortinget, slik at det blir umulig å ikke forholde seg til grensen, som er på 1,5 graders oppvarming. Etterpå kan vi dele det opp i skjerf som politikerne kan få.

  1. april er Norges overshoot day, altså den dagen hvor vi har brukt opp alle årets naturressurser. Alt som bruker fra den dagen til årets slutt, er ressurser vi stjeler fra fremtidens generasjoner. Den dagen setter vi grensen på Stortinget.

Oppgaven er som følger:

  • Finn fram litt restegarn, gjerne rødt hvis du har men fargen er ikke så viktig. Hvis du ikke har så spør oss.
  • Strikk ca 25 cm bredt. Om du strikker en 25 cm bred gryteklut eller et langt skjerf er ikke nøye. Vil du heller hekle? Det går fint! Alle monner drar!
  • Send det til oss, og vi føyer det sammen med alle andres bidrag.

Vi du strikke sammen med andre? Eller kan du ikke strikke, og vil lære? Vi arrangerer strikkemøter, følg med for detaljer. Første møte er i Oslo, på Homansbyen åpen barnehage, søndag 18. februar. Alle er invitert. Ta gjerne med venner, moren din, eller kanskje barna dine?

Det blir flere treff etterhvert. Hvis du ønsker å arrangere et treff der du bor kan vi gjerne hjelpe deg!

Strikk for klimaet!

Publisert 24. mars 2024