HUMAN RIGHTS VIOLATIONS PROTESTIVAL

NASJONALT, UNG
FREDAG 14. JUNI 2024
10:00 - 16:00
BANKPLASSEN 2, OSLO

Den 14. juni arrangerer XR Ung Human Rights Violations Protestival, der vi har en festival om/protesterer mot menneskerettighetsbrudd i flere land.

XR Ung inviterer alle medlemmer i XR Norge, unge som gamle, til en heldags protestival mot Oljefondet.

Aksjonen, kalt Human Rights Violations Protestival, har oppstått som en reaksjon på Oljefondets investeringer i selskaper som begår og bistår menneskerettighetsbrudd på globalt nivå.

Som navnet protestival antyder, vil det være et festivalinspirert opplegg med bl.a. artister, workshops og annen underholdning. Alt med et alvorligt bakomliggende budskap.

Protestivalen vil løfte flere av de største oljeselskapene, og sette lys på deres forakt for menneskeliv og menneskeverd, med et enkelt ønske: Oljefondet må trekke sine investeringer ut fra oljeselskap som begår menneskerettighetsbrudd!

Protestivalen vil fokusere på menneskerettighetsbrudd i Nigeria, Ecuador, Argentina, Uganda & Tanzania (EACOP) og Palestina. Selskapene som vil belyses er Shell, Chevron, Exxon, Total, Paz Oil Company og British Petroleum.

Det er stort behov for frivillige både før, under og etter protestivalen. Det er også mulig å bli med selv om man kun er tilgjengelig et begrenset antall timer. Ta kontakt på xrung@extinctionrebellion.no for mer informasjon om hvordan du kan bidra!

Protestivalen var i utgangspunkt planlagt til 5 dager, men grunnet problem å fylle hele en hel uke med program har planleggingsgruppen valgt å begrense aksjonen til 1 dag. En ukelang festival utsettes til et senere tidspunkt, for eksempel høsten 2024, når vi har mer tid til å planlegge mer.

Det er opprettet en Signal-gruppe for praktisk informasjon som man gjerne kan bli med i.

Protestivalen arrangeres 14. juni utenfor Norges Bank i Oslo.

Publisert 27. mai 2024

Oppdatert 10. juni 2024