XR logo
Nyhetsbrev #38

Opprøret mot klimakrise og økologisk samenbrudd fortsetter og finner nye former i en hverdag preget av koronavirus og smittevernstiltak. I denne ukens nyhetsbrev finner du noen eksempler på ting du kan gjøre for å bære opprørsfanen videre.

En ny hverdag for klimaopprørere

Verdenssamfunnet er satt på stand-by som følge av corona-viruset. Nå går opprøret digitalt og engasjementet lever videre i en ny hverdag.

Mens skyene av smog som har omgitt Kinas største byer har lettet og klimautslippene midlertidig går ned, ser vi at raske og omfattende endringer er mulig når viljen er tilstede . Vi er mange som tenker at corona-krisen er en generalprøve for hva som vil komme når klimakrisen slår ut i full blomst. Det klart at vi ikke kan gå tilbake til det rotteracet som har drevet oss ut på kanten av stupet. Vi kan finne en bedre måte å eksistere på og vi kan gjøre det raskt. Det er en fruktbar lærdom så langt i corona-krisen.

Vi klimarebeller verden i er i ferd med å etablere en ny rebelsk hverdag . Det er ingen tvil om at covid-19 vil innebære en radikal endring for oss alle. Ja, vi er bundet til hvert vårt hjem og holder oss mest mulig fysisk isolert – men det er mye vi kan gjøre!

Etter mønster fra Greta Thunberg har hashtaggen #ClimateStrikeOnline gitt grobunn for at et digitalt fellesskap online nå vokser frem. XR Norge oppfordrer til å delta på digital Empati-café og til å bli med på digital Discobedience .

For å følge med på hva XR International nå gjør og delta på webinarer og andre online-arrangmenter, kan du laste ned chatte-appen Telegram og følge med via denne lenken .

Hva med en tur i empatikafeen?

"Empati er den eneste menneskelige superkraft - den kan krympe avstand, kutte gjennom sosiale og makthierarkier, overskride forskjeller og provosere politisk og sosial endring." Elizabeth Thomas

For eksisterende og potensielle aktivister: bli med oss i Empatikafeen for å bygge en regenerativ kultur og utvikle gjensidig støtte, fellesskap og forbindelse. Snakk som ting som ligger deg på hjertet. Lær å anvende og utvikle aktive lytteferdigheter for gjensidig støtte, fellesskap, konfliktløsning og under aksjoner.

Ta deg en kopp te eller kaffe, ring fra stuen, badekaret og bli med oss tirsdager og torsdager 19.00-20.40 , med aktivister fra rundt om i Norge. Første gang blir 24. mars .

Klikk her for å melde deg på , eller send oss en epost . Dette for at vi er forberedt på hvor mange som blir med.

Opprørske sanger både hjemme- og utebruk

Sitter du hjemme og bygger opp rastløshet? Kanskje du kan få utløp for noe av den ved å synge. Inger Johanne, lokomotivet som driver sanggruppa i XR Oslo, har satt sammen et hefte med utvalgte opprørssanger.

Her kan du laste det ned.

På facebookgruppa Aktiv i Extinction Rebellion Norge finnes det en tråd der folk oppfordres til å gå inn og synge.

Trenger du innspill? Sanggruppa møtes på Zoom onsdag 1930 . På grunn av forsinkelse (delay), er det en utfordring å synge sammen på chat, men vi trenger uansett å møtes, prate sammen og legge planer.

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Her kan du melde deg inn i Extinction Rebellion Norge .

Vil du ta del i opprøret? Her er tre steder å begynne: Opprørsforedraget gir en innføring i klimakrisa og XRNs politiske perspektiver. DNA-kurs går grundigere inn i XNRs prinsipper og verdier. IVDA-kurs (ikke-voldelig direkte aksjon) gir deg en grundig opplæring som ruster deg til å ta del i aksjoner med XRN. Alle disse arrangeres jevnlig. Sjekk om disse arrangeres i nærheten av deg eller kontakt regional utvikling for å høre om aktivitet der du bor. Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til XRN-Nyhetsbrev@protonmail.com

Ønsker du å donere penger til XR Norge?

Kontonummer: 12546297436 Vipps: 556602

Doner gjerne også til bøtekassen til kontonummer: 1254 63 04017 og på Vipps 569161. Små og store bidrag hjelper.