Nyhetsbrev #11 XR Oslo

Rapport fra die-in på Blindern.

Kurs i ikke-voldelig direkteaksjon.

Bli kjent med Kaja fra GAM Oslo.

Rapport fra die-in på Blindern

Onsdag 29. januar arrangerte XR UiO en die-in på Universitetsbiblioteket for å kreve at Universitetet i Oslo erkjenner klimakrisa og opptrer som om huset deres sto i brann.

Et stort antall studenter, vitenskapelige ansatte og bibliotekarer møtte opp og applauderte aksjonen, og folk viste interesse og nysgjerrighet for flyvebladene som blei delt ut.

- Jeg synes det var en flott aksjon. Som kunnskapsinstitusjon har UiO et stort ansvar for å formidle alvoret i situasjonen og bør erklære en radikal klimaambisjon. Det var godt å se at så mange ble med på aksjonen og at det skapte så stor respons, sier Anna Smith, som var med på å tilrettelegge for aksjonen.

Finn ut mer om XR UiO !

Meld deg på IVDA-kurs

Vi ønsker at alle som vurderer å være med på framtidige aksjoner blir med på trening i ikke-voldelig direkteaksjon (IVDA).

I løpet av treninga får du anledning reflektert over ulike situasjoner og hvordan du vil reagere, hvilke valg du ønsker å ta.

Treninga avholdes på Greenhouse søndag 23. februar, kl. 10:00-19:00 . Det vil bli servert mat i pausene.

Meld deg på innen 16. februar .

Treninga avholdes på Greenhouse søndag og det vil bli servert mat i pausene. Kontakt: XRN-NVDA@extinctionrebellion.no

Hilsen fra felten

I nyhetsbrevene for XR Oslo, byr vi på en serie intervjuer med de folka som utgjør lokallaget. I denne spalta vil du kunne bli kjent med ansiktene bak arbeidsgruppene i XR Oslo, lese hva som driver dem og få innsikt i hvordan de jobber.

Kaja Mainardi sa opp jobben høsten 2018 etter 18 år i samme firma. Siden har hun jobba for dyrs rettigheter, miljø og klima gjennom organisasjoner som Noah, World Saving Hustle og Oslo vegetarfestival.

- Jeg kaller meg fulltidsaktivist og er veldig interessert i å hjelpe andre å bli aktive, sier hun.

Etter å ha sett en debatt på Kulturhuset der XR var representert, blei hun med i bevegelsen januar 2019. Hun er aktivt med i aksjonsplanlegginga som en del av gruppa Gule aksjoner og markeringer (GAM).

- Vi planlegger gule aksjoner, det vil si aksjoner der vi ikke går inn for å bli arrestert. Det er viktig å vise at man kan bidra på alle mulige måter i XR. Vi ønsker å kunne inkludere alle i samfunnet som deler XRs visjon om ikke-voldelige aksjoner for vår tids viktigste sak. Alle kan også være med i GAM, og vi vil ha med mange flere!

- Hvorfor har du valgt akkurat XR som arena for ditt miljøengasjement?

- Etter at jeg var på Opprørsforedraget blei jeg kjempemotivert til å bidra i denne bevegelsen. Jeg ville være en del av noe som viser hvor mye mennesker ønsker å forandre seg og samtidig utfordre det samfunnet vi har i dag. XR får ting gjort og jeg følte ikke jeg hadde noe valg. Enten bestemmer du deg for å kjempe eller så fortsetter du som om ingenting har skjedd. Jeg har brukt altfor mye av mitt liv på ting jeg trodde var viktige. Nå har jeg muligheten til å gjøre det riktige i stedet, sier Kaja.

Ukesoversikt

Se hva som skjer den kommende uka på Greenhouse, hvor vi har våre kontorer og møtelokaler. Adresse: Schweigaards gate 34C .

Onsdag 5. februar

Kl. 16:00-17:00: Rebell kafé (rom: Bruket, 1. etasje)

Her kan du komme for å roe ned etter en lang, hektisk arbeidsdag. Dersom du er ny i XR eller vurderer å melde deg inn, assisterer vi og svarer på spørsmål om alt fra hvem vi er, hva vi gjør, og åssen du kan bli aktiv i Oslo-laget. Kontakt: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Kl. 17:00-19:00: Introkurs DNA (rom: Jungelen, 5. etasje)

En felles forståelse for XRs prinsipper og verdier - bevegelsens DNA - gjør det lettere for oss å være samkjørt og skape samhold på tvers av arbeidsgrupper, lokallag og land. Slik kan vi fokusere kreftene våre på å oppnå våre tre krav. Vi ønsker derfor alle nye XR medlemmer velkommen til disse introduksjonskurs som vi kaller for “DNA kurset”. Kontakt: DNAOslo@extinctionrebellion.no

Kl. 17:00-19:00: Arbeidsfellesskap (rom: Hesten, 6. etasje)

I arbeidsfelleskapet kan du komme og jobbe, om du synes det er hyggeligere å jobbe med XR-ting sammen med andre. Ta med ditt eget prosjekt, eller bli med i en gruppe. Regenerativ kultur og Aksjonsgruppa arrangerer. Kontakt: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Kl. 19:30-21:00: Korøvelse (rom: Hesten, 6. etasje)

Kom og syng med oss! Du behøver ingen erfaring fra før, bare du liker å synge. Koret er til for å være forsangere på aksjoner. Men vi synger også noe mer avanserte låter og koser oss masse! Kontakt: ArtivismeOslo@extinctionrebellion.no


Søndag 9. februar

Kl. 10:00-17:00: The Work that Reconnects (OBS! Fjørtoftsvei 117A, på Stovner)

Workshopen handler om å hedre vår smerte for verden og se med nye øyne: Endagsseminaret er basert på arbeidet til Joanna Macy og utforsker sorg, takknemlighet og nåde som svar på den planetariske nødsituasjonen. Påmelding innen onsdag 5. februar. Se Facebook-arrangement for mer informasjon. Kontakt: RegenerativKulturOslo@extinctionrebellion.no

Blodet vi deler med alle arter

Røde rebeller opererer i skjæringspunktet mellom kunst og aktivisme. Det er protest i form av performance.

Med statueaktige hvitmalte ansikter og oppsiktsvekkende røde antrekk, manifesterer det tause, langsomme teateret et spekter av følelser gjennom gester og bevegelser: sorg, glede, håp og kjærlighet.

De kommende ukene er det en rekke ting som skjer i regi av Røde rebeller.

Lørdag 15. februar kl. 13:00-16:00 på Greenhouse, blir det workshop i filosofi og bevegelse . Workshopen passer for alle, men kanskje spesielt deg som er ny i gruppa.

Lørdag 29. februar kl. 12:00-16:00 på Greenhouse, blir det kostyme-workshop , hvor du får muligheten til å lage kostyme sammen andre Røde rebeller.

Lørdag 7. mars kl. 12:00-16:00 blir det aksjon i Oslo . Oppmøte på Greenhouse for skifting, sminke og oppvarming, før Røde rebeller langsomt tar til Oslos gater!

Newsletter in English

The newsletter for XR Oslo will from now on also be published in English.

This way our English speaking rebels will be able to keep up with protest events and all of the other brilliant stuff going on in our different groups.

You will find the translation every week at the news section of extinctionrebellion.no .

Introduksjonskurs del 2

DNA-kurset består av to deler.

Har du fullført første del av kurset? Meld deg på andre del nå!

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136