Nyhetsbrev #13 XR Oslo

Finansiell håndsrekning.

Valg av lokallagskoordinatorer.

Bli kjent med Eskil fra Felleskap Oslo.

Opprøret skjer på grunn av deg

Det kan ikke sies ofte nok: Takk! Extinction Rebellion hadde ikke vært noen ting uten sine fantastiske medlemmer.

Sist XR Oslo ba om økonomisk støtte, kom det inn 15 000 kr i løpet av en uke! Mange begynte også med faste månedlige donasjoner.

Overskuddet fra sist runde har gradvis blitt spist opp av utgiftene for leie av Greenhouse. De mange møterommene på Greenhouse lar oss opprettholde aktiviteten i lokallaget, men leia ligger på 6250 kr per måned. Akkurat nå har vi 3500 kr i faste donasjoner per måned til XR Oslos konto.

Vi mangler 2750 kroner per måned! Blir du med på spleiselaget? Om du allerede har satt opp et fast beløp - kan det være aktuelt å øke beløpet ett hakk?

Faste, månedlige donasjoner er uvurderlige, fordi de tillater oss å planlegge for framtida og gir XR Oslo et stabilt økonomisk fundament som vi sammen kan bygge det videre opprøret på.

Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136

Valg av lokallagskoordinator

Lokallagskoordinatorene skal sørge for informasjonsflyt mellom de forskjellige arbeidsgruppene i XR Oslo. Hvem mener du burde fylle rollene?

Intern og ekstern koordinator for Oslo-laget er viktige verv og det er avgjørende at så mange som mulig møter opp, slik at valgprosessen blir god.

Samtidig vil vi oppfordre alle som møter opp til å bli med i ei arbeidsgruppe. Det er stadig god anledning for å involvere seg mer!

Valget avholdes på Greenhouse onsdag 19. februar kl. 17:00-19:00 !

Hilsen fra felten

I nyhetsbrevene for XR Oslo, byr vi på en serie intervjuer med de folka som utgjør lokallaget. I denne spalta vil du kunne bli kjent med menneskene bak arbeidsgruppene i XR Oslo, lese hva som driver dem og få innsikt i hvordan de jobber.

Eskil Roll-Hansen meldte seg inn i XR våren 2019. Ved siden av klimaengasjementet, tar han en bachelor i idéhistorie og litteratur ved Universitetet i Oslo.

- Det er veldig spennende fag å drive med! Jeg er glad i litteratur, musikk og reising. Da jeg var 19 flytta jeg til Kina, og ble i Asia i 2 år. I framtida har jeg lyst til å dra på lange reiser igjen, sier Eskil.

For XR Oslo fungerer han som intern koordinator i Fellesskaps-gruppa, han er involvert i XR UiO, og nylig har han dessuten blitt IVDA-trener.

- Jeg og mange andre håper, tror, og er innstilt på å jobbe hardt for at XR Oslo kommer til å vokse mye i 2020. Mitt fokus nå er å gjøre det lettere for folk å komme seg inn i bevegelsen, og så å komme seg i aktivitet. Det er ikke så enkelt som det burde være for nye medlemmer å involvere seg og bidra, så vi må gjøre det lettere for folk å bli med i en arbeidsgruppe om de ønsker det. Det er mange som har lyst til å bidra, og det er mye som trenger å bli gjort, men samtidig får vi ikke involvert alle som har lyst til å bidra. Det må vi få gjort noe med!

Eskil oppfordrer medlemmer som kan tenke seg å gå mer aktivt inn i klimakampen til å ta kontakt på e-post eller møte opp på Greenhouse en onsdag.

- Et helt sentralt aspekt ved XR sin strategi er eskalering. At vi blir flere, har større og hyppigere markeringer. For å få til det må vi være godt organiserte, og håndtere nye medlemmer på en god måte, sier han.

- Hvorfor har du valgt akkurat XR som arena for ditt klimaengasjement?

- Jeg har kjempestor tro på direkte aksjon, sivil ulydighet og massemobilisering. XR er en bevegelse som ikke er handlingslamma av byråkrati og konvensjonalitet, og det er helt avgjørende i den akutte situasjonen vi befinner oss i. Vårt eskalerende opprør kommer til å fortsette å engasjere stadig flere, helt til myndighetene ikke lenger kan unngå å høre på oss. XR er en internasjonal fane med bred appell, som også er helt avgjørende. Vi må alle trekke i samme tau, ikke i ti forskjellige tau samtidig, sånn som miljøbevegelsen har hatt for vane, sier Eskil.

Ukesoversikt

Se hva som skjer den kommende uka på Greenhouse, hvor vi har våre kontorer og møtelokaler. Adresse: Schweigaards gate 34C .

Onsdag 19. februar

Kl. 16:00-17:00: Rebell kafé (rom: Bruket, 1. etasje)

Her kan du komme for å roe ned etter en lang, hektisk arbeidsdag. Dersom du er ny i XR eller vurderer å melde deg inn, assisterer vi og svarer på spørsmål om alt fra hvem vi er, hva vi gjør, og åssen du kan bli aktiv i Oslo-laget. Kontakt: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Kl. 17:00-19:00: Koordinatorvalg (rom: Høna, 3. etasje)

Møt opp opp til holokratisk valg av intern og ekstern koordinator for XR Oslo. Alle mann til Greenhouse! Kontakt: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Newsletter in English

The newsletter for XR Oslo will from now on also be published in English.

This way our English speaking rebels will be able to keep up with protest events and all of the other brilliant stuff going on in our different groups.

You will find the translation every week at the news section of extinctionrebellion.no .

Innspill fra aksjonister ønskes

Regenerativ kultur Oslo skal lage trening for XR-medlemmer i aksjonsstøtte, som forberedelse til Oslo-opprøret.

Når treninga settes opp ønsker vi å ta utgangspunkt i aksjonistenes faktiske behov, så vi vil gjerne høre fra dere som har deltatt på aksjoner.

Hva trenger dere fra aksjonsstøtte? Hva har dere satt pris på under tidligere aksjoner, og hva har dere savnet?

Målet vårt er at alle som deltar i Oslo-opprøret skal føle seg trygge og tatt vare på - hvordan kan vi oppnå det?

Skriv inn ditt tips på Basen eller send en e-post til RegenerativKulturOslo@extinctionrebellion.no

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136