Nyhetsbrev #14 XR Oslo

Ny intern koordinator for XR Oslo.

Opprøret tar skia fatt.

Ny intern koordinator for XR Oslo

På onsdag blei Eskil-Roll Hansen valgt til ny intern koordinator for XR Oslo.

Eskil tar over rollen etter Jesper Lagerman, som har lagt ned en suveren innsats for lokallaget.

- Jeg har store sko å fylle etter Jesper, men jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sier Eskil etter onsdagens valg.

Lokallagskoordinatorene skal sørge for informasjonsflyt mellom de forskjellige arbeidsgruppene i XR Oslo, og er på den måten et vesentlig verv.

- Jeg har lyst til å jobbe tett med alle arbeidsgruppene, så alle veit hva de andre driver med. Det vil gjøre det lettere å dra i samme retning. Dårlig samhandling og kommunikasjon er ikke bra for motivasjonen og engasjementet. Vi har vokst mye, og jeg tror mange opplever at vi kan ha bedre samhandling og kommunikasjon i organisasjonen. I 2020 er det viktigere enn noen gang at vi beholder gleden og engasjementet vårt, derfor blir sentralt for meg som intern koordinator å gjøre hva jeg kan for å bedre kommunikasjonen og samhandlingen internt i Oslo-laget. Jeg har lyst til å bidra til at det skal være enklere å være del av Extinction Rebellion, sier Eskil.

Prosessen, som gikk av stabelen på Greenhouse, var et såkalt holokratisk valg. Et av XRs grunnprinsipper er at vi ønsker å redusere maktkonsentrasjoner, og holokratiske valg er en måte å gjennomføre nettopp dette på. Hvis XR som bevegelse skal fungere sjølorganiserende, trenger vi andre metoder enn de tradisjonelle.

denne bloggen kan du lese mer om holokratisk valg.

Opprør på ski

Synes du også det er trist med den labre vinteren? Merk av i kalenderen for to kommende skiaksjoner!

Lørdag 7. mars, kl. 12:00-14:00 blir det skitur gjennom Oslo for klimahandling! På tampen av en dårlig skisesong legger Extinction Rebellion ut på skitur gjennom Oslo for å vise at vi krever klimahandling.

Det er sørga for noen titalls par med ski, så bare ta på deg skiantrekk og skisko og møt opp på Vinkelplassen på Majorstua . Facebook-arrangement her .

Søndag 8. mars går den tradisjonelle Femmila av stabelen i Holmenkollen. Extinction Rebellion stiller opp med bannere, flagg og sang for å lage liv i løypa. TV-dekninga av rennet er den perfekte anledning til å få budskapet vårt ut til det norske folk. Felles avreise fra Greenhouse kl. 08:00. Facebook-arrangement her .

Ukesoversikt

Se hva som skjer den kommende uka på Greenhouse, hvor vi har våre kontorer og møtelokaler. Adresse: Schweigaards gate 34C .

Tirsdag 25. januar

Kl. 17:00-19:00: Aksjonsmateriell (rom: Hesten, 6. etasje)

Det er planlagt flere aksjoner i nærmeste framtid, og da trenger vi så mange hender som mulig til å male bannere og lage effekter til aksjonene. Møt opp om du vil bidra til å sørge for at aksjonene våre blir gjennomført i ekte Extinction Rebellion stil!


Onsdag 25. februar

Kl. 16:00-17:00: Rebell kafé (rom: Bruket, 1. etasje)

Her kan du komme for å roe ned etter en lang, hektisk arbeidsdag. Dersom du er ny i XR eller vurderer å melde deg inn, assisterer vi og svarer på spørsmål om alt fra hvem vi er, hva vi gjør, og åssen du kan bli aktiv i Oslo-laget. Kontakt: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Kl. 17:00-19:00: Øving Discobedience (rom: Hesten, 6. etasje)

Gruppa finjusterer takten før det endelig blir utendørs trening 1. mars.

Kl. 19:30-21:00: Korøvelse (rom: Hesten, 6. etasje)

Kom og syng med oss! Du behøver ingen erfaring fra før, bare du liker å synge. Koret er til for å være forsangere på aksjoner. Men vi synger også noe mer avanserte låter og koser oss masse! Kontakt: ArtivismeOslo@extinctionrebellion.no


Søndag 1. mars

Kl. 13:00-16-00: Discobedience øvingsaksjon (obs! Monolitten, Frognerparken)

Ta med alle du kjenner for dansetrening til discobedience - det blir elektrisk discostemning! Vi møter foran monolitten kl. 13 og øver på den episke discobediencedansen.

Newsletter in English

The newsletter for XR Oslo will from now on also be published in English.

This way our English speaking rebels will be able to keep up with protest events and all of the other brilliant stuff going on in our different groups.

You will find the translation every week at the news section of extinctionrebellion.no .

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136