Nyhetsbrev #15 XR Oslo

Denne uka er det mye som skjer: Vi gir oljefondet grønt lys til grønne investeringer. Og den snøfattige vinteren skal bli bakgrunn for våre krav til myndighetene, gjennom dobbel skiaksjon!

XR går til storaksjon mot oljefondet

Slagord til Statens pensjonsfonn er: "For deg og framtidige generasjoner". Det er paradoksalt at oljefondet investerer på en måte som har alvorlige negative konsekvenser for morgendagens pensjonister.

Oljefondet har i dag eierandeler i selskaper som aktivt bidrar til global overoppheting. Shell og Exxon Mobil er eksempler på at fondsforvalterne på våre vegne investerer i klimaverstinger. Begge selskapene fortsetter å føre store beløp inn i prosjekter som vil gjøre Paris-avtalen umulig å oppnå, samtidig som de bedriver lobbyvirksomhet mot tiltak for å redusere klimagassutslipp.

På samme måte som oljefondet har utelukka tobakksprodusenter og aktører som tjener penger på produksjon av atomvåpen, må også selskapene som driver fram en overoppheta verden og skaper krise for verdens økosystemer, ut av fondets investeringsportefølje. Det innebærer alle selskaper innen olje- og gassektoren, selskaper som er investert i kull eller planlegger nye kullkraftverk, selskaper som bygger ned regnskog og handler med avskogingsråvarer.

XR vil ha oljefondet ut av alle investeringer som bidrar til økte klimagassutslipp. Oljefondet må gjøres grønt. Vi gir oljefondet grønt lys til å endre sine investeringsplaner!

Onsdag 4. mars kl. 18:00 arrangerer vi demonstrasjonstog fra Tigeren på Jernbanetorget til Bankplassen foran Norges Bank. Vi vil bokstavelig talt gi oljefondet grønt lys.

Ta med deg eller på deg noe grønt og møt opp! Om du har et grønt lys eller lykt av noe slag, ta det med! Vi kommer til å stille med mange grønne lykter. Det er planlagt et morsomt og spennende program. Vel møtt!

Når klister ikke er nok

Til helga er det duka for dobbel skiaksjon!

Lørdag 7. mars, kl. 12:00-14:00 blir det skitur gjennom Oslo for klimahandling! På tampen av en dårlig skisesong legger XR ut på skitur gjennom Oslo for å vise at vi krever klimahandling.

Det er sørga for noen titalls par med ski, så bare ta på deg skiantrekk og skisko og møt opp på Jernbanetorget . Vi går oppp Karl Johans gate og så langt vi kommer mot Majorstua. Facebook-arrangement her .

Søndag 8. mars går den tradisjonelle Femmila av stabelen i Holmenkollen. Extinction Rebellion stiller opp med bannere, flagg og sang for å lage liv i løypa. TV-dekninga av rennet er den perfekte anledning til å få budskapet vårt ut til det norske folk. Felles avreise fra Greenhouse kl. 08:00. Facebook-arrangement her .

Ukesoversikt

Se hva som skjer den kommende uka på Greenhouse, hvor vi har våre kontorer og møtelokaler. Adresse: Schweigaards gate 34C .

Tirsdag 3. mars

Kl. 17:00-20:00: Aksjonsmateriell (rom: Høna, 3. etasje)

Aksjonsmateriellgruppa inviterer ALLE til workshop. Vi skal lage bannere, plakater og flagg til kommende aksjoner. Opprørets visuelle uttrykk er avgjørende for å gjøre budskapet vårt synlig, slående og gjenkjennelig!


Onsdag 4. mars

Kl. 16:00-17:00: Rebell kafé (rom: Bruket, 1. etasje)

Her kan du komme for å roe ned etter en lang, hektisk arbeidsdag. Dersom du er ny i XR eller vurderer å melde deg inn, assisterer vi og svarer på spørsmål om alt fra hvem vi er, hva vi gjør, og åssen du kan bli aktiv i Oslo-laget.

Kl. 18:00-20:00: Grønt lys til grønne investeringer (obs! Oppmøte: Jernbanetorget)

Demonstrasjonstog til Norges bank fra Jernbanetorget, oppmøte ved Tigern. Aksjonen er lagt til en onsdag så flest mulig har mulighet til å delta. Debrief på Greenhouse etter aksjonen.


Lørdag 7. mars

Kl. 12:00-16:00: Røde rebeller-aksjon - AVLYST

Vi vil heller stå samla om ski-aksjonen enn å spre oss. Røde rebeller-aksjonen er flytta til lørdag 28. mars kl.12:00-16:00. Hold av datoen! Program kommer!

Kl. 13:00-16-00: Skitur gjennom Oslo for klimaet (obs! Jernbanetorget)

Bli med XR på skitur gjennom byen! Vi har samla inn ski som skulle kastes, som du kan få låne. Ta på anorakk og skiklær, eller bli med til fots eller som tilskuer. Dette blir gøy!


Søndag 8. mars

Kl. 08:00-15:00: XR på Femmila (avreise fra Greenhouse)

Extinction Rebellion på Femmila. Vi drar tidlig opp i Holmenkollen for å stå i gresset ved sida av skiløypene, med bannerne og flaggene våre. Femmila sendes på TV over hele Europa, og er en god mulighet for oss å få spredt budskapet!

Newsletter in English

The newsletter for XR Oslo will from now on also be published in English.

This way our English speaking rebels will be able to keep up with protest events and all of the other brilliant stuff going on in our different groups.

You will find the translation every week at the news section of extinctionrebellion.no .

Fortsatt plasser ledige

Fordypningskurset i ikke-voldskommunikasjon er allerede i gang. Men det har blitt en åpning for at enda flere av våre medlemmer kan få plass.

Kurset holdes av Anniken Poulsson Beer og Elsa-Britt Enger fra foreningen for IVK i Norge. Fire gjenstående kursdager: Mandag 30. mars, mandag 20. april, mandag 18. mai og mandag 15. juni .

Dette er en gylden anledning til å fordype seg i kontaktskapende, empatisk og anerkjennende kommunikasjon oss aktivister imellom!

Påmelding per e-post til: RegenerativKulturOslo@extinctionrebellion.no

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136