Nyhetsbrev #17 XR Oslo

Med utgangspunkt i rådene fra Folkehelseinstituttet og myndighetenes oppfordring om fysisk avstand mellom byens borgere, forsøker vi i dette nyhetsbrevet å skissere mulighetene for videre aktivitet i XR Oslo.

Veien videre

Vi står midt i en krevende situasjon. XR Oslo oppfordrer til solidaritet med de utsatte og samfunnsansvar for den enkelte. Myndighetenes anbefalninger skal respekteres, samtidig som de ikke trenger være til hinder for videre organisering innad XR Oslo.

Vi vil ta i bruk enkle, men gode tjenester for videokonferanse, uten kostnad for den enkelte. På denne måten kan vi fortsette å møtes, organisere oss, ønske nye rebeller velkommen og ha sosial aktiviteter i XR Oslo.

Primært vil vi bruke to ulike videoplattformer: Zoom og Jitsi. Begge disse er kryptert, som er bra.

For større møter

Zoom vil brukes for onsdagsmøtene og andre møter der mange er med. Med dette programmet kan den som er møtevert enkelt dele inn gruppen i mindre “rom” slik at man kan ha mindre delingsgrupper/arbeidsgrupper for å så kunne samles i et plenumrom etterpå.

De som er koordinatorer i XR Oslo arbeidsgrupper eller samlende i interne arbeidsgrupper kan ta kontakt på Oslo@extinctionrebellion.no hvis man ønsker reservere tid for arbeidsmøter.

Det er anbefalt at alle laster ned programmet til datamaskin eller smarttelefon, slik at man enkelt kan delta på fellesmøtet onsdag 18. mars. Hvis du ikke har deltatt på Zoom før, møt opp kl 16:00 på onsdag for å sjekke forbindelsen. Gå inn på Zoom-linken for onsdagens møte.

For raske møter

Jitsi er en enklere plattform for videokonferanse som arbeidsgrupper kan bruke for å sette opp møter veldig raskt og enkelt. Den brukes via en nettleser og trenger ikke lastes ned, programvaren er stabil i de fleste situasjoner. For å bruke Jitsi via datamaskin bør man anvende Chrome nettleser . Man kan også bruke den via smarttelefon.

Vi har satt sammen en enkel steg-for-steg-guide for Jitsi-bruk. I tillegg har Johanne i Fellesskap Oslo meldt at hun kan veilede de som vil bruke det for første gang. Si ifra til Johanne per e-post: johannejohanne@protonmail.com

Opprørsforedraget

For deg som ikke har sett Opprørsforedraget ennå: vi avtaler et tidspunkt hvor alle kan se videoen (enten norsk eller engelsk versjon) og deretter treffes vi på Zoom for å drøfte blant annet innholdets betydning og implikasjoner.

Ta kontakt med Simon på Oslo@extinctionrebellion.no , så finner vi et tidspunkt som passer for flest mulig.

Oslo-opprøret

Tiltak knytta til COVID-19 tvinger oss til å være ekstra oppfinnsomme og kreative når det gjelder aksjonsformer og mål. Det drøftes nå ulike alternativer til aksjoner for Oslo-opprøret, 2.-5. juni. Vi ser på nye løsninger som fastholder trygg avstand mellom aktivister og medlemmer av publikum. Ønsker du å bidra i denne prosessen ta gjerne kontakt med: Oslo2020@protonmail.com .

Artivisme har sendt ut en Open call , hvor kunstnere for muligheten til å gi sitt bidrag til den estetiske utforminga av Oslo-opprøret. For å søke, fyll ut skjemaet . Søknadsfrist 29. mars! Spørsmål: ArtivismeOslo@extinctionrebellion.no .

Ukesoversikt

Så lenge koronautbruddet påkrever fysisk avstand, flytter XR Oslo sin aktivitet til digitale plattformer. Få med deg hva som skjer den kommende uka!

Onsdag 18. mars

Kl. 16:00-17:00: Test av Zoom

Er det første gang du bruker Zoom? Usikker på om du får kontakt? Logg deg inn før fellesmøtet for å teste forbindelsen.

Kl. 17:00-19:00: Fellesmøte (Zoom)

Klimakrisa stopper ikke opp på grunn av korona. Hvordan legger vi opp veien videre? Hva kan XR Oslo gjøre for å opprettholde opprøret ut fra begrensningene som er blitt innført? Zoom-link .

Kl. 18:30-19:00: Discobedience øving (Zoom)

Øving med Maria via videokonferanse! OBS! Det hender at det tar 15 minutter å laste opp Zoom og få alt på plass, så vær tidlig ute! Zoom-link.

Røde rebeller-aksjon avlyst

Aksjonen med Røde rebeller i Oslo lørdag 28. mars avlyses.

På grunn av koronaviruset.

Kan du hjelpe XR med sosiale medier?

Vi trenger flere i gruppa som jobber med SoMe!

Det er viktig at vi jobber mer systematisk med å promotere eventene, bildene og videoene våre i sosiale medier både i forkant og etterkant av aksjoner. Om du vil bidra er det supert, enten du har mye erfaring eller ikke. Send e-post til MediaOslo@extinctionrebellion.no .

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136