Nyhetsbrev #19 XR Oslo

Har du ikke ennå prøvd Empati kafé? Les rapport fra forrige ukes kaférunde. Discobedience danser helga inn og koret holder øvelse. I tillegg er det denne uka duka for idémyldring med Fellesskapgruppa.

Maratontrening

Martin R. mener det er viktig med empati og menneskemøter i isolasjonstida. Både for enkeltindividet, men også for opprørets utholdenhet.

Fra torsdag 19. mars har vi avholdt Empati kafé, som er basert på den anerkjente psykologen Carl Rogers’ metode. Til sammen har vi nå hatt fire samlinger: Ett planleggingsmøte, én fasilitatortrening og to Empati-kafeer. Martin R. er en av de som har tilrettelagt Empati kafé for XR Oslo.

- Det har vært en spennende reise allerede og på nett har vi samla aktivister fra Bergen, Hamar, Oslo, Telemark, Tromsø og flere andre steder. Empati kafé handler om å bygge sosiale broer og holde djupere samtaler om hva som ligger deg på hjertet i denne isolasjonstida. Det har vært en læringsprosess, og hver gang har kafeen blitt bedre og bedre, sier Martin.

Tilbakemeldingene har vært overveiende positive og mange har hatt en opplevelse av å virkelig bli hørt.

- Vi har nå til sammen tre fasilitatorer, men det avholdes regelmessige treninger, så vi kan bli flere.

Empati kafé er en del av strategien for regenerativ kultur fra XR UK, kan Martin fortelle.

- I et aktivistmiljø som dessverre har vært svært aktivt, men også vært utsatt for mye utbrenthet i 2019, har det vært viktig å innse at det er et maraton vi er i gang med, og ikke en sprint. Det kan være vanskelig å akseptere, spesielt med tanke på hvor stor utfordringen er som vi står ovafor.

Empati kafé holdes hver tirsdag og torsdag kl. 19:00-20:40 . Meld deg på for Zoom-lenke.

Send oss din dans

Sist onsdag var vi elleve stykker som dansa med hverandre via skjerm. Det er fabelaktig! Men det er også plass til flere.

Denne uka kan du starte helga med sivil digital discbobedience, fredag 3. april klokka 17:00-18:30. Zoom-lenke.

Hvis du ikke har anledning til live danse, kan du også filme deg sjøl gjøre discobedience-dansen. Vi samler klipp av discorebeller til en felles discobedience-film. Film i landskapsformat og send til ArtivismeOslo@extinctionrebellion.no , med emne “Disco”. Musikk: Bee Gees' "Stayin Alive".

Du kan ha denne YouTube-filmen oppe mens du filmer deg sjøl, om du er usikker på koreografien.

Ukesoversikt

Så lenge koronautbruddet påkrever fysisk avstand, flytter XR Oslo sin aktivitet til digitale plattformer. Få med deg hva som skjer den kommende uka!

Tirsdag 31. mars

Kl. 19:00-20:45: Empati kafé (Zoom)

For eksisterende og potensielle aktivister, bli med på Empati kafé for å bygge en regenerativ kultur, gjensidig støtte, fellesskap og forbindelse. Snakk om det som ligger deg på hjertet! Ta deg en kopp te eller kaffe, ring fra stua eller badekaret, og bli med! Meld deg på for Zoom-link.


Onsdag 1. april

Kl. 17:00-17:15: Fellesmøte (Zoom)

Hver onsdag holder XR Oslo et fellesmøtet. Her er alle velkomne! Om du har lyst til å bli bedre kjent med organisasjonen, om du er nysgjerrig på hva vi driver med om dagen, eller om du har lyst til å bidra med det du kan, bli med på onsdag! Først er vi alle samla og snakker om relevante ting, så deler vi oss opp i mindre grupper og jobber med forskjellige ting. Hva vi jobber med varierer fra uke til uke. Denne uka er det idémyldring for arbeidsgruppa Fellesskap! Zoom-lenke .

Kl. 17:15-19:00: Velkomstmøte (Zoom)

Er du ny i XR, eller har du lyst på informasjon om hvordan du kan involvere deg mer i organisasjonen? Kom på velkomstmøte over Zoom! Samme lenke som til fellesmøtet: Zoom-lenke .

Kl. 17:15-19:00: Idémyldring Fellesskap (Zoom)

Fellesskapsgruppa skal hjelpe rebeller å finne sin plass i opprøret, tilrettelegge for møteaktivitet, rekrutteringsaktivitet og sosiale begivenheter. De siste ukene har alt arbeidet til Fellesskap endra seg drastisk. På onsdag skal vi ha en morsom idémyldring hvor vi kommer opp med smarte løsninger på hvordan vi møter hverandre fremover. Har du lyst til å bidra, men veit ikke med hva? Hjelp til med Fellesskap, vi trenger flere! Arbeidet til fellesskap er hyggelig og sosialt, men først og fremst veldig viktig. Samme lenke som til fellesmøtet: Zoom-lenke .

Kl. 19:30-21:00: Koret (Zoom)

Sanggruppa tester ut digitale verktøy og legger planer! Vi skal blant annet øve på flere stemmer på “This is an Emergency” , og til slutt koble det sammen til trestemt sang. På grunn av forsinkelse over internett (delay), er det en utfordring å synge sammen på chat, men vi trenger uansett å møtes. Nye medlemmer er som alltid velkomne! Zoom-lenke .


Torsdag 2. april

Kl. 19:00-20:45: Empati kafé (Zoom)

Hver tirsdag og torsdag kan du møte aktivister fra rundt om i hele Norge, på Empati kafé. Meld deg på for Zoom-link.


Fredag 3. april

Kl. 17:00-18:30: Øving Discobedience (Zoom)

Start helga med Discobedience! Bli med på fellesøving for Discobedience-dansen på Zoom - vi fortsetter suksessen fra forrige uke! Inkludert er også yoga som avspenning til slutt. Trenger du å øve litt først på egenhånd? Se YouTube-instruks . Vi danses! Zoom-lenke .

Spre artikler og innlegg på sosiale medier

Vi oppfordrer til å spre relevante artikler og innlegg i sosiale medier!

Er det noen, XR-medlem eller ikke, som deler noe om koronaviruset eller klimakrise som du mener er viktig? Lik, kommenter, del! Bruk gjerne emneknagger: #ExtinctionRebellion #OpprørForLivet #RebelForLife #SofaRebell #CouchRebel

Kan du hjelpe XR med sosiale medier?

Vi trenger flere i gruppa som jobber med SoMe!

Det er viktig at vi jobber mer systematisk med å promotere eventene, bildene og videoene våre i sosiale medier både i forkant og etterkant av aksjoner. Om du vil bidra er det supert, enten du har mye erfaring eller ikke. Send e-post til MediaOslo@extinctionrebellion.no .

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136