Nyhetsbrev #24 XR Oslo

I dette nyhetsbrevet skriver vi om Greenhouse som bærebjelke for Oslo-laget, vi presenterer første film i Ikkevoldsfilmklubben, og gir deg oversikt over hva som skjer den kommende uka i XR Oslo.

Din støtte betyr noe

Ønsker du å bidra til XR Oslo med økonomisk støtte? Vi trenger det!

Snart starter vi opp igjen med å møtes ansikt til ansikt! Fra 7. mai er det lov for opptil femti personer å samles, med minst én meter avstand og gode hygienerutiner.

XR Oslo leier et lite kontor på Greenhouse i Schweigaardsgata. Kontoret er et viktig møtested og lager for ressurser. I tillegg, har vi tilgang på flere store møtelokaler i Greenhouse uten ekstra kostnad.

Vi bruker disse lokalene blant annet til fellesmøter for XR Oslo, artivismegruppa, sanggruppa, discobedience-øving, maling av plakater og bannere, aktivistgrupper og mange flere arbeidsgrupper. Kort sagt, Greenhouse-kontoret er en bærebjelke for bygginga av bevegelsen og planlegginga av aksjoner.

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo og bidra fast? 25 kr, 50 kr, 100 kr, 200 kr eller mer per måned? Vi er grenseløst takknemlig for din støtte, uansett størrelse!

Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136

XRs ikkevoldsfilmklubb

Først ut i vår nye ikkevoldsfilmklubb er en dokumentarfilm fra serien A Force More Powerful . Tirsdag 5. mai klokka 17:30-19:00 kan du bli med tilbake til India på 1930-tallet, etter at Ghandi kom tilbake fra Sør-Afrika.

Ghandi og hans tilhengere sin strategi var å nekte samarbeid med de britiske styresmaktene. Gjennom sivil ulydighet og boikotter lyktes de med å svekke undertrykkernes grep om makta og sette India på kurs mot uavhengighet.

Etter filmen vil Trond K. Botnen ha en kort presentasjon (10-15 min) av hva vi kan lære om strategisk ikkevoldsmotstand av filmen, og så vil det bli tre kvarters diskusjon, i så vel grupper som i plenum, om hvordan vi kan bruke liknende grep i vår bevegelse.

Det hele vil finne sted på Zoom. Meld deg på for lenke og ytterligere informasjon. Du kan også melde deg på de kommende filmkveldene.

Ukesoversikt

Så lenge koronautbruddet påkrever fysisk avstand, flytter XR Oslo sin aktivitet til digitale plattformer. Få med deg hva som skjer den kommende uka! Om du har en bruker på basen, men sliter med å bruke den, er det oppretta en hjelpeside .

Tirsdag 5. mai

Kl. 12:00-13:00: Lunsjtreff (Zoom)

Stikk innom og spis lunsjen din, eller kom bare for å prate. Du må ikke møte presis, og du kan logge av når du vil. Vi prater om løst og fast, av og til oppstår et tema. Lunsjtreffet skal være veldig uforpliktende og lite formelt. Samtalen tar form etter hvem som kommer. Zoom-lenke .

Kl. 17:30-19:00: Ikkevoldsfilmklubb (Zoom)

Etter at Gandhi vendte tilbake fra Sør-Afrika, valgte han og hans følgere en strategi om ikke å samarbeide med de britiske styresmaktene. Gjennom sivil ulydighet og boikotter lyktes de med å svekke undertrykkernes grep om makten og lede India på veien mot frihet. Dokumentaren er regissert av Steve York, fortalt av Ben Kingsley og utgitt av ICNC. Den varer ca. en halv time og etterpå blir det en strukturert dialog og refleksjon om hva vi kan lære av filmen for å bruke i XR. Meld deg på nå!


Onsdag 6. mai

Kl. 17:00-19:00: Velkomstmøte (Zoom)

Er du ny i Extinction Rebellion, eller trenger du å finne din plass i opprøret? Bli med på velkomstmøte! Her blir du kjent med bevegelsen, og de finne menneskene som er med. Zoom-lenke.

Kl. 17:00-19:00: Arbeidsfellesskap (Zoom)

Her jobber vi sammen om forskjellige prosjekter og aktuelle ting. Det blir anledning til å bidra i planlegginga av framtidige aksjoner, og involvere seg i sosiale og kulturbyggende aktiviteter. Har du en god idé til aksjon eller aktivitet? Ta den med til arbeidsfellesskapet! Zoom-lenke .

Kl. 19:30-20:30: Sanggruppa (Zoom)

Magne har mixa ferdig ”This is an emergency", og vi vil for første gang få høre hvordan det blei! Vi snakker også om ”We’re standing here” - har vi nok entusiaster til å synge inn den også? Hvordan skal vi i så fall synge den både opptaks- og sangteknisk? I tillegg må vi sette av tid til å snakke om drifta i Sanggruppa. Når og hvor ofte skal vi møtes, for eksempel. Zoom-lenke .


Torsdag 7. mai

Kl. 12:00-13:00: Lunsjtreff (Zoom)

Stikk innom og spis lunsjen din, eller kom bare for å prate. Du må ikke møte presis, og du kan logge av når du vil. Vi prater om løst og fast, av og til oppstår et tema. Lunsjtreffet skal være veldig uforpliktende og lite formelt. Samtalen tar form etter hvem som kommer. Zoom-lenke .

Bli med i en arbeidsgruppe

Etter natt kommer dag. Etter vinter kommer vår. Etter koronakrisa skal vi skape et grønt og rettferdig samfunn.

De siste ukene har vært krevende for XR Oslo med tanke på organisering online. Til tross for utfordringene har det vært mange tapre rebeller som har stått på for å holde skuta flytende og vi har lært masse.

Nå trenger vi flere til å involvere seg i arbeidsgrupper. Du bestemmer sjøl hvor aktiv du ønsker å være. Vi vil ha ditt bidrag!

Send e-post til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no om du er interessert i å være med i en av arbeidsgruppene!

Se lista over arbeidsgruppene du kan involvere deg i.

Oversetter søkes

Nyhetsbrevet er en vesentlig informasjonskanal for XR Oslo. Vi ønsker gjerne å tilby det ukentlige brevet også på engelsk. Kan du hjelpe til?

Jobben er ikke stor, men viktig. Oversettelsen legges ut på extinctionrebellion.no .

Om du kan tenke deg å bidra med dette, send en e-post til erikengblad@protonmail.com !

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136