Nyhetsbrev #29 XR Oslo

Under Oslo-opprøret til høsten har XR som mål at minst 250 aktivister skal bli arrestert. Se hvordan du kan involvere deg i storaksjonen! Les også om sjette utgave av XRs ikkevoldsfilmklubb, og kast et blikk på kommende begivenheter med ukesoversikten.

Oppbygging til Oslo-opprøret

Bli med på organiseringa av Extinction Rebellion Norges største aksjon noen gang!

Extinction Rebellion Norge har lært mye av mange små aksjoner. Vi har fått en del medieoppmerksomhet og har klart å rekruttere ca 2000 medlemmer i løpet av 18 måneder. Nå trenger vi å trappe opp både størrelsen og nivået av forstyrrelse på aksjonene våre. Kun slik kan vi sette makt bak kravet om at regjeringa må handle for å stanse masseutryddelsen og minimere risikoen for sosial kollaps på grunn av klima-sammenbrudd.

Derfor planlegger XRN en større aksjon - med ikkevoldelig sivil ulydighet - enn vi noen gang har hatt! Aksjonen går av stabelen høsten 2020, og kalles «Oslo-opprøret». Opprørets aksjonsformer blir tilpassa aktuelle smittevernregler.

Det blir en full dag av aksjoner hvor vi setter som mål at minst 250 aktivister blir arrestert. Med så mange arresterte og fengslede aktivister blir det ekstremt vanskelig for både media og regjering å ignorere XRNs krav om å fortelle sannheten, erklære klima- og økologiske krise og ta kraftfulle tak i situasjonen.

Vil du bli med å rekruttere minst 250 aktivister? Hvis svaret er ja, les videre . Eller vil du bli med på organisering av opprøret på andre måter? Send epost her: oslo2020@protonmail.com

XRs ikkevoldsfilmklubb

Vi har gleden av å ønske velkommen til sjette utgave av XRs ikkevoldsfilmklubb, tirsdag 9. juni klokka 17:30-19:00!

Først viser vi en dokumentarfilm fra serien A Force More Powerful . Episoden tar oss med til Danmark i 1940, når tyske militære styrker har invadert landet. Danske ledere valgte en strategi med «motstand forkledd som samarbeid» - for å undergrave tyske målsettinger gjennom forhandlinger, uthalingstaktikk og for å stoppe nazistiske krav. Undergrunnsmotstanden organiserte sabotasje og streiker, og redda alle unntatt en håndfull av Danmarks sju tusen jøder.

Etter filmen vil Trond K. Botnen ha en kort presentasjon (10-15 min) av hva vi kan lære om strategisk ikkevoldsmotstand av filmen, og så vil det bli tre kvarters diskusjon i grupper og plenum om hvordan vi kan bruke dette i XR Norge.

Det hele vil finne sted på Zoom, og du kan melde deg på ved å følge denne lenka . Der kan du også melde deg på de andre kommende filmkveldene.

Ukesoversikt

Få med deg hva som skjer den kommende uka, enten på Zoom eller på Greenhouse i Schweigaards gate 34C! Om du har en bruker på basen, men sliter med å bruke den, er det oppretta en hjelpeside .

Tirsdag 9. juni

Kl. 17:30-19:00: XRs ikkevoldsfilmklubb (Zoom)

Vi ser en episode fra dokumentarserien A Force More Powerful , som tar oss med til Danmark i 1940, når tyske militære styrker har invadert landet. Danske ledere valgte en strategi med «motstand forkledd som samarbeid» - for å undergrave tyske målsettinger gjennom forhandlinger, uthalingstaktikk og for å stoppe nazistiske krav. Filmen varer ca. en halv time og etterpå blir det en strukturert dialog og refleksjon om hva vi kan lære av filmen for å bruke i XR. Meld deg på nå!


Onsdag 10. juni

Kl. 17:00-17:15: Fellesmøte (Greenhouse)

Felles oppstart før vi deler oss i tre hovedgrupper. Innafor hver hovedgruppe er det flere nyanser og forskjellige typer ideer og prosjekter man kan jobbe med.

Kl. 17:15-19:00: Fellesskap og sosiale aktiviteter (Greenhouse)

Her snakker vi om og diskuterer sosiale aspekter av XR, rekruttering av nye medlemmer og inkludering av både nye og eksisterende medlemmer. Det blir viktig framover at flere bidrar med denne typen arbeid!

Kl. 17:15-19:00: Aksjonsplanlegging og uttrykk

Her blir det anledning til å delta på planlegging av aksjoner som skal skje snart eller bli med på utviklinga av større aksjoner til Oslo-opprøret. Du bestemmer sjøl hvilken del av en aksjon du vil jobbe med, det være seg aksjonssuttrykk, lage effekter til aksjonen, organisere, håndtere media, idémyldring eller andre ting.

Mulig å delta via Zoom: For de som er i karantene, er sårbare, eller av andre grunner har lyst til å delta på møtet via zoom, er det mulig. For å kunne tilrettelegge for det, er det ønskelig at du sier ifra på forhånd til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Vi håper å se gamle og nye kjente på onsdag!

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136