Nyhetsbrev #31 XR Oslo

I dette nyhetsbrevet kan du lese om XR sommerleir, bading på Sørenga og introkurs for nye medlemmer.

XR sommerleir 28. - 31. juli

Hold av uke 31! Ut fra hva folk svarte på undersøkelsen som blei sendt ut i forrige uke, er XRs sommerleir lagt til 28. - 31. juli.

Leiren vil finne sted ikke langt utafor Oslo, i flotte omgivelser utendørs. Vi baserer oss på å sove ute i telt, men vi har tilgang på noen sengeplasser innendørs om det skulle være behov for det. Dette er en leir for alle, også barn er velkomne.

Hovedformålet med leiren er at vi blir mer samla som bevegelse og bygger vår regenerative kultur. Det er viktig at vi gror dype røtter så vi kan stå sterkt i opprøret. På leiren kommer vi til å lære om håndverket vårt som aktivister, både teoretisk og praktisk. Det blir spennende foredrag, kurs i Ikkevoldelig direkteaksjon, kurs i XRs DNA (verdier og visjoner), meditasjonskurs, turer i skogen med fokus på spiselige vekster, underholding, leik, moro og mer til!

Har du en god ide til innhold, enten noe du kan bidra med eller noe du synes burde være med? Ta kontakt med sommerleir2020@protonmail.com .

Det vil komme mer detaljert praktisk informasjon og innhold veldig snart, samt et påmeldingsskjema. Leiren starter på formiddagen den 28. juli, så om man kommer langveis fra, kan det være lurt å komme til Oslo dagen før. Om man må reise langt, kan vi hjelpe til med å dekke hele eller deler av reisekostnadene, mer informasjon om dette kommer også seinere.

Vi gleder oss til å nyte sommeren sammen, dette kommer til å bli en uforglemmelig og lærerik opplevelse!

La oss bade

Det blir møte som vanlig på onsdag, men nytt av uka er at noen av oss drar og bader på sørenga før møtet og alle er velkomne til å bli med!

Møtene våre på onsdager er viktige og produktive. Nå som sommern er her og byen koker, kan det likevel føles litt dumt å benke seg inne. Finværet fortsetter neste uke, så derfor kommer noen av oss til å møtes for en dukkert på Sørenga fra 15:30-16:30 på onsdag. Kom og bli med!

Vi kommer til å ha med oss XR-flagg så vi blir lette å finne, men du kan også ta kontakt med Kaja på tlf: 976 53 397

Ukesoversikt

Få med deg hva som skjer den kommende uka, enten på Zoom eller på Greenhouse i Schweigaards gate 34C! Om du har en bruker på basen, men sliter med å bruke den, er det oppretta en hjelpeside .

Onsdag 24. juni

Kl. 15:30-16:30: Bading (Sørenga)

Dukkert på Sørenga før fellesmøtet.

Kl. 17:00-17:15: Fellesmøte (Greenhouse)

Felles oppstart før vi deler oss i tre hovedgrupper. Innafor hver hovedgruppe er det flere nyanser og forskjellige typer ideer og prosjekter man kan jobbe med.

Kl. 17:15-19:00: Fellesskap og sosiale aktiviteter (Greenhouse)

Her snakker vi om og diskuterer sosiale aspekter av XR, rekruttering av nye medlemmer og inkludering av både nye og eksisterende medlemmer. Det blir viktig framover at flere bidrar med denne typen arbeid!

Kl. 17:15-19:00: Aksjonsplanlegging og uttrykk

Her blir det anledning til å delta på planlegging av aksjoner som skal skje snart eller bli med på utviklinga av større aksjoner til Oslo-opprøret. Du bestemmer sjøl hvilken del av en aksjon du vil jobbe med, det være seg aksjonssuttrykk, lage effekter til aksjonen, organisere, håndtere media, idémyldring eller andre ting.

Mulig å delta via Zoom: For de som er i karantene, er sårbare, eller av andre grunner har lyst til å delta på møtet via zoom, er det mulig. For å kunne tilrettelegge for det, er det ønskelig at du sier ifra på forhånd til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Vi håper å se gamle og nye kjente på onsdag!


Torsdag 25. juni

Kl. 18:00-20:00: Introkurs til XR (Zoom)

To-timers introduksjon for deg som er ny i XR, om de grunnleggende prinsipper og verdier av XR, hvordan XR er organisert (struktur) og hvilke strategier XR bruker. Meld deg på for Zoom-lenke.

Ny i XR?

To-timers introduksjon for deg som er ny i XR, om de grunnleggende prinsipper og verdier av XR, hvordan XR er organisert (struktur) og hvilke strategier XR bruker. Kurset foregår digitalt.

Dato: Torsdag 25. juni kl. 18:00-20:00

Tre gode grunner for å bli med på kurset:

Gjennom deltakelse får du svar på mange av de spørsmålene som du har.

Den første tida i en organisasjon er veldig viktig, da settes «kulturen» for hvordan man forholder seg til hverandre, samarbeid, osv. Kulturen er ikke nødvendigvis den som er tilsikta. Og etter at en utilsikta kultur har vært etablert er det mye vanskeligere å skape samhold ved et seinere tidspunkt. Et (uønska) eksempel: bruk av skam/skyld i aksjoner

Vi ønsker at det er klarhet om hva XR Norges hensikt er, og at vår «teori om hvordan endring oppnås» blir tydelig. Hvis nye personer har en annen teori om hvordan endring oppnås, som f. eks.ved bruk av vold, skadeverk, skam osv. så kan de finne ut av dette raskt.

Påmeldingsskjema

Møtelenka sendes til de påmeldte.

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136