Nyhetsbrev #33 XR Oslo

XR Oslo sparker i gang igjen aktiviteten etter sommeren - få oversikt over hva som skjer den kommende uka i ditt nærområde!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Tirsdag 18. august

Kl. 17:00-19:00: Dugnad (Greenhouse)

Vi skal rydde kontoret vårt! Har noen mulighet til å hjelpe til? Vi skal få flytta alle skiene, kaste gamle flyers og søppel, vaske, brette og organisere! Er det noen som har en lagringsplass tilgjengelig (loft, bod, låve, garasje)? Vi trenger også hjelp av en med bil for å kunne frakte ting til gjenbruksstasjonen, og til lagring. Kan du hjelpe til? Send en e-post til: oslo@extinctionrebellion.no


Onsdag 19. august

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café (Greenhouse)

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (Greenhouse)

Dette er et medlemsmøte, det vil si at du kan melde deg inn i løpet av møtet, eller aller helst før møtet begynner. På møteplanen står Discobedience, arbeidsgrupper - med vekt på forberedelser til die-in - og felles sang. Vi vil sjølsagt tilrettelegge for smittevern.


Lørdag 22. august

Kl. 09:45-16:00: Aksjon Die-in (Greenhouse)

Lav terskel for deltakelse. Veldig lav risiko for arrestasjon. Det blir flere aksjoner/steder rundt omkring i Oslo, så sett av en god del av dagen. Aksjonen organiseres i tråd med aktuelle smittevernreglement.


Søndag 23. august

Kl. 13:00-15:00: Røde rebeller kostymeverksted (Greenhouse)

For de som ønsker å sy og lage kostymer sammen, inviterer vi til et felles syverksted. Alle tar med materialer og stoff, og noe snacks på deling. Vil du tjuvstarte? Sjekk ut denne videoen for hvordan å lage hodeplagg! Og denne for klesplagg og bevegelse.

Til døds!

XR Oslo går til aksjon lørdag den 22. august for å sette fokus på klimakrisa og bygge opp til Oslo-opprøret.

Sett av datoen i kalenderen din!

Oppmøte kl.09.45 utenfor Greenhouse, Schweigaardsgata 34C. Briefing starter kl. 10.00

VI VIL LEVE!

Regjeringen må fortelle sannheten om alvoret ved klimakrisa: oppvarming av klimaet er på vei langt over Paris-avtalens to grader. Vi står midt i en eksistensiell krise hvor tørke, flom, sult og konflikt inntreffer oftere og oftere. Det er en økende risiko for både natur- og samfunnskollaps.

Regjeringen må ta tak nå! De må kutte forurensende utslipp drastisk - 50% innen 2025 - og sette i gang ei radikal global omstilling av samfunnet, i tråd med FNs klimapanels rapporter.

KJÆRLIGHET SINNE OPPRØR

Aksjonen lørdag 22. august er en die-in og det skal være lav terskel for deltakelse, og veldig lav risiko for arrestasjon. Det blir flere aksjoner/steder, så sett av en god del av dagen (ferdig kl.16.00)

Aksjonen organiseres i tråd med aktuelle smittevernreglement

Vi trenger din hjelp til organisering! Det er fortsatt mye å gjøre for å få alt på plass før den 22. august. For eksempel: regenerativ kultur - aksjonstøtte, deeskalering; fellesskap - outreach (del ut løpesedler og snakke med forbipasserende); media og budskap - hold appell, ta bilder, film aksjonen; logistikk - henting av flag, banner, rekvisitt fra Greenhouse; og mer.

Send e-post om hvordan du vil bidra til: oslo@extinctionrebellion.no

DET FINNES INGEN ARBEIDSPLASSER PÅ EN DØD PLANET

STØTT DEN GRØNNE OMSTARTEN!

STANS STØTTE TIL OLJELETING!

Bli med på planlegging og organisering nå på onsdag på Greenhouse kl.17:00!

Ny Facebook-side for XR Oslo: Følg oss for å følge med

Vår gamle Facebook-side er blitt sperra, å XR Oslo har blitt nødt til å opprette en ny.

Om du fortsatt vil motta siste nytt fra klimaopprørsfronten i Oslo-området, sørg for å følge vår nye side !

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136