Nyhetsbrev #35 XR Oslo

Før Oslo-opprøret er det mye å engasjere seg i - plakataksjon, IVDA-trening og faglig fordjupning. Få oversikt med denne ukas aktivistkalender for ditt nærområde!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Onsdag 2. september

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte

Dette er et medlemsmøte, det vil si at du kan melde deg inn i løpet av møtet, eller aller helst før møtet begynner. Vi vil sjølsagt tilrettelegge for smittevern.

Kl. 17:00-19:00: Seminar faglig fordjupning

Interaktivt seminar med utgangspunkt i en situasjonsanalyse av XR Norge 21 måneder etter oppstarten. Fokuset under seminaret vil ligge på åssen XR Norge konkret kan gå videre for faktisk å få regjering og media til å fortelle sannheten og ta tak nå med tanke på natur- og klimakatastrofen.

Plakataksjon før Oslo-opprøret

Som en oppvarming til Oslo-opprøret skal vi igjen dekke byen med budskapet vårt.

Vi deler oss inn i grupper på fem person, med forskjellige tider og steder ut fra når (og hvor) du kan bidra. Har du tid en kveld enten onsdag, torsdag eller søndag, send e-post til plakataksjonen@protonmail.com med mobilnummer og ønska område i byen!

IVDA-trening i Oslo 13. og 20. september

For å ruste rebeller opp til Oslo-opprøret holder vi treninger i ikke-voldelig direkte aksjon.

XR ønsker at alle som vurderer å være med på framtidige aksjoner, blir med på treninga på Greenhouse søndag 13. og 20. september, kl. 12-18.

Vårt mål er å gjøre deg forberedt på direkte aksjoner ved å gi deg forståelse for ikke-vold som strategisk hjelpemiddel, hva du kan forvente på aksjon, åssen vi kan bidra til å skape en bærekraftig bevegelse, aksjonsforberedelse, og mye annet som vil komme godt med under opprøret.

Ta gjerne med vannflaske og en energibar eller annen snacks da treningen går over flere timer og energinivåer kan variere. Vi tar ikke betalt for treninga, men samler inn donasjoner for å dekke eventuelle kostnader. Overskudd vil gå til bøtekassen. Dette er helt frivillig og enhver betaler det de kan eller vil.

Alle som vil være med, må registrere seg, enten for søndag 13. september eller søndag 20. september !

Vi må gjøre det vi kan for å unngå smitte på disse treningene. Unngå nærkontakt før, under og etter treninga, og vær ekstra nøye på håndhygiene. Bruk gjerne munnbind dersom du ønsker det. Hvis du er sjuk på treningsdagen, hold deg hjemme. Vi forholder oss for øvrig til FHI sine anbefalinger angående smittevern.

Vi nekter å overlevere en døende planet til framtidige generasjoner fordi vi unnlot å handle nå. Vi handler i fred, med en brennende kjærlighet for jorda. Vi handler på vegne av livet.

Opprøret trenger deg! Meld din interesse til: oslo2020@protonmail.com . Bli med - gjør opprør for livet!

Faglig fordjupning eller fortsatt fragmentering?

- Vi kan ikke fortsette som vi har gjort i XR Norge hittil. Som bevegelse er vi nå veldig fragmenterte og risikerer å falle helt sammen, sier Jesper Lagerman.

Jesper har vært aktiv i XR siden januar 2019, og har hatt flere roller innafor Oslo-laget. På tross av bekymringene, hevder han at det finnes en annen måte vi kan arbeide på.

- Vi må forankre ferdighetene våre i aktivismefaget, hvis vi skal vinne politiske seiere, sier Jesper.

- Hvordan har andre vellykka bevegelser som ønsker å oppnå et mer rettferdig og godt samfunn gjort det?

- De har hatt mye fokus på nok faglig fordjupning, de har tatt seg tid til å lære "håndverket" det tross alt er å holde på med politisk grasrotsaktivisme og kollektiv politisk mobilisering, sier han.

- Hvis vi ikke tar til oss lærdommen fra andre bevegelser, er vi dømt til å gjøre feil, og erfare frustrasjon og skuffelse. Heldigvis har XR internasjonalt satt sammen gode kurs for å opprette standarder med tanke på aksjonsdesign, møteorganisering, etc, sier Jesper.

Onsdag 2. september kl. 17-19:00 inviterer han til et interaktivt seminar med utgangspunkt i en situasjonsanalyse av XR Norge 21 måneder etter oppstarten. Fokuset under seminaret vil ligge på åssen XR Norge konkret kan gå videre for faktisk å få regjering og media til å fortelle sannheten og ta tak nå med tanke på natur- og klimakatastrofen.

Velkommen!

Ny Facebook-side for XR Oslo: Følg oss for å følge med

Vår gamle Facebook-side er blitt sperra, og XR Oslo har blitt nødt til å opprette en ny.

Om du fortsatt vil motta siste nytt fra klimaopprørsfronten i Oslo-området, sørg for å følge vår nye side !

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136