Nyhetsbrev #36 XR Oslo

Nedtellinga er i gang - bare to uker til Oslo-opprøret 21. september! Få oversikt over åssen du kan bidra, og hva som skjer i XR Oslo kommende uke!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Onsdag 9. september

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte

Dette er et medlemsmøte, det vil si at du kan melde deg inn i løpet av møtet, eller aller helst før møtet begynner. Vi vil sjølsagt tilrettelegge for smittevern.

Kl. 17:00-19:00: Møte Fellesskapgruppa

Kom på møte med Fellesskap, for et lavterskel møte med fokus på trivsel og åssen nettopp du kan bidra i opprøret.


Søndag 13. september

Kl. 12:00-18:00: IVDA-trening

Vi ruster opp til Oslo-opprøret! Målet med ikke-voldelig direkteaksjontrening, er å gjøre deg forberedt på direkte aksjoner ved å gi en forståelse for ikke-vold som strategisk hjelpemiddel, hva du kan forvente på aksjon, åssen vi kan bidra til å skape en bærekraftig bevegelse, aksjonsforberedelse, og mye annet som vil komme godt med under opprøret. Alle som vil være med må melde seg på !

Vil du bli aktiv i XR?

Har du aldri vært på møtet med oss før? Har du vært med før, men falt av? Har du prøvd, men ikke riktig funnet din plass? Kom på møte med Fellesskapsgruppa på onsdag! Vi møtes på Greenhouse, for et lavterskel møte med fokus på trivsel og åssen nettopp du kan bidra i opprøret.

Hovedfunksjonen til Fellesskapsgruppa er å ta imot nye folk som kommer til bevegelsen, eller folk som allerede er med, men leiter etter sin plass. Vi forbereder snacks og legger til rette for de andre møtene som finner sted på Greenhouse. Vi planlegger viktige trivselstiltak til aksjoner. Kom og bli med på arbeidet vårt, så hjelper vi deg på sikt med å ta skrittet videre i XR!

Jeg vil være med på Oslo-opprøret, men vil ikke bli arrestert!

Oslo-opprøret kommer til å bli vår største aksjon noen sinne. Det kommer til å bli spektakulært! Vi trenger mange til å ha såkalte “arresterbare-roller”, men vi trenger også masse folk til oppgaver som ikke risikerer arrestasjon! Under hele opprøret den 21. september vil vi ha base på Eidsvolls plass, hvor vi tar imot de som skal være med på opprøret, serverer forfriskninger, sørger for en positiv atmosfære og sprer vårt gode budskap til forbipasserende. Er dette noe for deg? Send en e-post til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no og meld din interesse!

Sosiale treff i Oslo XR

Nå er høstsemesteret godt i gang, og vi er tilbake til en slags hverdag. La oss få i gang sosiale treff i Oslo! Det er fint å bli bedre kjent med flere folk i laget, og treffes på andre arenaer enn møter og aksjon. Det er mye gøy vi kan gjøre sammen i høst! Her er noen forslag til aktiviteter:

- Tur til øyene (Hovedøya eller Gressholmen)
- Filmvisning på Greenhouse
- Piknikk i parken
- Gåturer i sentrum eller andre steder
- Overnattingstur

Vil du være med på noe av dette, eller være med å planlegge? Send mail til: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Før det braker løs

Oslo-opprøret 21. september nærmer seg med stormskritt. Sammen skal vi sette klimakrisa og norsk oljepolitikk øverst på dagsordenen, hvor de hører hjemme.

Vi forbereder opprøret med plakataksjoner. Forrige uke hang vi opp rundt 400 plakater i sentrum og til denne uka blir det printa 400 nye! Vil du hjelpe til med å henge opp plakater? Vi deler oss inn i grupper på fem, med forskjellige tider og steder ut fra når (og hvor) man kan. Har du tid en kveld - enten onsdag, torsdag eller søndag - så send e-post til PlakatAksjonen@protonmail.com med ditt mobilnummer og ønska område i byen.

Kan du spille?

21. september kan bli en lang dag. For å holde opp stemninga oppe trenger vi show og musikk! Har du lyst til å bidra med musikkinnslag, tryllekunster, osv.? Send e-post til AksjonerOslo@extinctionrebellion.no . Vi ordner scene og musikkanlegg ut fra hvem som vil spille. Andre amatørband og proffe som ikke nødvendigvis er XR er også veldig velkomne, men budsjettet er dessverre ikke gigantisk.

Ny Facebook-side for XR Oslo: Følg oss for å følge med

Vår gamle Facebook-side er blitt sperra, og XR Oslo har blitt nødt til å opprette en ny.

Om du fortsatt vil motta siste nytt fra klimaopprørsfronten i Oslo-området, sørg for å følge vår nye side !

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136