Nyhetsbrev #41 XR Oslo

Hvilken arbeidsgruppe passer best for deg? Lær om XRs struktur og verdier! Få oversikt over kommende ukes begivenheter i ditt område med aktivistkalenderen!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Onsdag 14. oktober

Kl. 16:00-17:00: Rebel Café (1. etasje)

Rebel café arrangeres i Bruket, som ligger i 1. etasje på Greenhouse. På Rebel Café kan du bli kjent med andre XR’ere, enten du har vært aktiv lenge, eller nylig har meldt deg inn. Vi ønsker å skape en sosial og inkluderende møteplass. Ta med deg en venn, eller kom aleine, ta med barna eller en ungdom du kjenner fra før – det er ingen aldersgrense for å komme inn. Bruket har matservering.

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (6. etasje)

Dette er et medlemsmøte, det vil si at du kan melde deg inn i løpet av møtet, eller aller helst før møtet begynner. Vi vil sjølsagt tilrettelegge for smittevern.

Kl. 18:00-19:00: Innføring Mattermost (6. etasje)

Synes du det er vanskelig å navigere på Basen? Ønsker du at XR Oslo skal ha et sted utafor Facebook der vi kan dele ting som er viktige eller spørre om hjelp? Velkommen til innføring i samarbeidsplattformen Mattermost! Ta gjerne med egen PC.


Torsdag 15. oktober

Kl. 18:00-20:30: DNA-kurs (6. etasje)

Kurset er for alle rebeller, spesielt de nye, som vil fordjupe sin forståelse av XRs krav, prinsipper og verdier. Kurset er interaktivt, det vil si at en god del tid blir satt av til refleksjon, drøfting og deling av meninger og erfaringer, både i små grupper og i plenum. Bakgrunnen til XR, vår strategi og struktur blir også dekket. Meld deg på !


Lørdag 17. oktober

Kl. 13:00-16:30: Vi vil leve-opptog (Oslo S)

Eventet skal minne på et karneval med alle livsformer som er trua, et fargerikt tog med dyre- og plantekostymer. Det blir musikk, banner, flagg og elefanten skal også bli med hvis det er nok av oss til å “gå i elefanten”. Målet er å sjarmere, tiltrekke, dele ut flyers, snakke med folk. Vi gå ned Karl Johans gate mot Eidsvolls Plass, eventuelt videre til Slottet. Oppmøte ved Tigeren kl.13:00, der det blir utdelt banner og skilt med slagord for de som vil. Ellers er det bare å ta det du har i skapet av fantasifulle klær og kostymer som passer. Eventet er ikke-voldelig, dermed ingen arrestasjonsfare, men ta med maske og håndsprit.Øvrige smittevernstiltak etterfølges.

Bli kjent med XR Oslo

Opprøret springer ut av samarbeid, kreativitet og engasjement. I nyhetsbrevene framover vil vi presentere de ulike arbeidsgruppene som finnes i XR Oslo. Kanskje en av dem er noe for deg? Først ut: Strukturorganisering.

Hensikten med denne arbeidsgruppa er å etablere og vedlikeholde en tydelig og god forståelse for hvordan XR Oslos organiasjonsstruktur og -kultur er tenkt å fungere.

Medlemmene i Strukturorganiseringsgruppa lærer seg om “sjølorganisering” og desentralisering gjennom kurstilbud fra XR global støtte og XR Storbritannia. De tilbyr også kurs for medlemmene i XR Oslo, eksempelvis for hvordan arbeidsgrupper fungerer best, hvilke roller som er nødvendige og hvordan man definerer ansvarsområder.

Liker du gode møter og samarbeidsstrukturer? Bli med og styrk XR Oslo gjennom Strukturorganiseringsgruppa!

Intern koordinator:
Jesper | jesperlagerman@protonmail.com

Ny i bevegelsen?

XR Oslo inviterer til interaktiv introduksjon til Extinction Rebellions krav og prinsipper (DNA-kurs).

Kurset er for alle rebeller, spesielt de nye, som vil fordjupe sin forståelse av XRs krav, prinsipper og verdier. Kurset er interaktivt, det vil si at en god del tid blir satt av til refleksjon, drøfting og deling av meninger og erfaringer, både i små grupper og i plenum. Bakgrunnen til XR, vår strategi og struktur blir også dekket.

Meld deg på !

Kurslengde: 2,5 timer. Det er anbefalt at alle er med på DNA-kurs minst én gang.

Datoer og tid:

Torsdag 15. oktober, kl. 18.00-20.30 på Greenhouse

Torsdag 22. oktober, kl. 18.00-20.30 nettbasert

Mandag 2. november, kl. 18.00-20.30 på Greenhouse

XR Global holder også regelmessige introduksjoner på engelsk. Det finnes flere kurs på den 12. 13., 19. og 22. oktober - se full oversikt .

Storaksjon i Stockholm

XR Sverige planlegger en stor aksjon i Stockholm 6.-7. november. Norske rebeller inviteres til å bli med!

Aksjonen er retta mot styresmakter og industri som medvirker til ødeleggelsen av planeten. 180 rebeller er allerede påmeldt, men flere trengs! Hvis du har tid og energi, er du hjertelig velkommen! Begivenhetene går av stabelen tidlig fredag morgen, så vær påpasselig med å være i Stockholm dagen i forveien. Påmeldingsskjema vil være tilgjengelig i løpet av kommende uke, og der vil du ha mulighet til å etterspørre et sted å sove. Enn så lenge kan du lese mer og melde deg på via Facebook-eventet .

Følg oss på You-Tube!

Vår YouTube-kanal er en effektiv måte å få et visuelt inntrykk av aksjoner som har vært og opprørets ånd.

Mye bra materiale fra Oslo-opprøret har også nylig blitt lagt ut. Bli abonnement nå !

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136