Nyhetsbrev #45

Hva skjedde da oljefanten gikk til Høyesterett? Les rapporten i nyhetsbrevet. Mye spennende på programmet kommende uke - få oversikt med aktivistkalenderen for XR Oslo.

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, både digitalt og på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Mandag 9. november

Kl. 20:00-21:00: Lesesirkel (digitalt)

Det er høst, det er strenge restriksjoner fra myndighetene, det er tid for å lese! Masse viktig og spennende lesestoff er på forskjellige måter relevant for bevegelsen vår. La oss møtes digitalt, bli enige om ei bok vi kan lese hver for oss, og møtes igjen seinere for å snakke om den! Meld deg på lenke!


Tirsdag 10. november

Kl. 17:00-18:00: Innføring plattformer (digitalt)

I disse dager hvor mye foregår digitalt, er det enda viktigere enn før å mestre de digitale plattformene XR bruker. For å gjøre dette lettere, har vi samla mye av kommunikasjonen vår på én plattform, som heter Mattermost. Dette vil gjøre det lettere for deg å få med seg hva som skjer, og lettere å involvere seg. Bli med på kurset og lær det du trenger! Kurset vil hovedsakelig ta for seg plattformene:

* Basen - forum for langsiktig kommunikasjon og diskusjon
* Mattermost - plattform hvor mesteparten av XR Oslo’s kommuniaskjon foregår

Meld deg på for lenke!


Onsdag 11. november

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (digitalt)

Forrige uke hadde vi et bra møte på nett, og denne uka bygger vi videre på erfaringene våre. Møtet blir tredelt:

*Praktisk informasjon og orientering: Hva foregår i XR Oslo, hvordan kan man engasjere seg.
*Relasjonsøvelse: Vi bruker tid til å snakke med hverandre og bli bedre kjent. Tillit er viktig når vi gjør opprør sammen!
*Aktuelt arbeid: I denne delen av møtet bestemmer møtedeltakerne seg for en eller flere aktuelle saker som de vil snakke mer om, og vi deler oss eventuelt opp i små grupper. Her er poenget å få noe konkret ut av diskusjonene!

Meld deg på for lenke!


Torsdag 12. november

Kl. 17:00-18:00: Innføring plattformer (digitalt)

I disse dager hvor mye foregår digitalt, er det enda viktigere enn før å håndtere de digitale plattformene XR bruker. For å gjøre dette lettere, har vi samla mye av kommunikasjonen vår på én plattform, som heter Mattermost. Dette vil gjøre det lettere for deg å få med seg hva som skjer, og lettere å involvere seg. Bli med på kurset og lær det du trenger! Kurset vil hovedsakelig ta for seg plattformene:

* Basen - forum for langsiktig kommunikasjon og diskusjon
* Mattermost - plattform hvor mesteparten av XR Oslos kommuniaskjon foregår

Meld deg på for lenke!

Kl. 19:00-21:30: Introduksjon til XRs krav, prinsipper og verdier - XRs DNA (digitalt)

Kurset er for alle rebeller, spesielt de nye, som vil fordype sin forståelse av XRs krav, prinsipper og verdier. Kurset er interaktivt, det vil si at en god del tid blir satt av til refleksjon, drøfting og deling av meninger og erfaringer, både i små grupper og i plenum. Bakgrunnen til XR, vår strategi og struktur blir også dekka. Kurslengde: 2,5 t. Det er anbefalt et alle er med på DNA-kurset minst en gang! Om du foretrekker å være på kurs senere i november kan du bruke det samme påmeldingsskjemaet . Har du noen spørsmål, ta kontakt med XRNDNA@protonmail.com . Det er viktig at du melder deg på .


Lørdag 14. november

Klokka 14:00-16:00: Bannerworkshop aksjon Black Friday (6. etasje)

Uttrykk din mening om klesindustrien! Bli med og lag plakater og bannere til aksjonen mot Black Friday 27. november. Vi stiller med smittevernsplan, antibac og ansiktsmasker til de som trenger det. En del av smittevernsplanen er at alle må melde seg på i forkant.

Oljefanten på tur til Høyesterett

Den rosa elefanten oljefanten var å se foran Høyesterett sist fredag. Kaja Mainardi var med.

Oljefanten vår lukter olje, og nå er Høyesterett der det lukter mest. Extinction Rebellion Norge støtter klimasøksmålet mot den norske stat.

Fredag gikk oljefanten gjennom Oslos gater, fra Gunerius, opp Karl Johan og bort til Høyesterett der Klimasøksmålet nå foregår.

- Mange forbipasserende måtte stoppe opp der vi kom gående med oljefanten, musikk, flagg og løpesedler, sier Kaja.

Hun synes det var en utrolig fin og positiv tur som endte med Discobedience på Høyesteretts plass.

Lille Norge er verdens sjuende største eksportør av CO2 på grunn av oljevirksomheten vår. Dette er elefanten i rommet - den som alle veit er der, men som ingen snakker om. Vi håper Høyesterett vil fortelle sannheten om norsk olje, siden regjeringa ikke gjør det.

- Vi gleder oss allerede til neste tur, sier Kaja.

Framtidige kurs

Vi oppfordrer deg til å sende inn ideer til kurs du synes burde holdes, eller kurs du kan holde sjøl!

Det er behov for mange kurs, av forskjellige slag framover. Ikke vær redd for å foreslå noe!

Send forslag til: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Ønsker du å bli aktiv i XR Oslo?

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell. Hvis du vil vite mer om hvordan du kan engasjere deg, send en e-post til OsloFellesskap@extinctionrebellion.no og finn din vei inn i bevegelsen.

Vil du støtte XR Oslo?

For å betale husleia på Greenhouse, trenger vi økonomisk støtte fra våre medlemmer. Ønsker du å gi XR Oslo en slant - enten som engangsbeløp eller i faste bidrag?

Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136