Nyhetsbrev #6 XR Oslo

Julehilsen fra XR Oslo.

Bli kjent med Simon fra DNA-teamet.

Opprøret fortsetter i 2020

Det har vært et begivenhetsrikt år! Ved siden av en rekke betydelige aksjoner, har også XR Oslo konsolidert seg, med blant annet eget lokale på Greenhouse fra september.

Onsdagene på Greenhouse begynner å bli en god møteplass for lokallagets medlemmer, og et mangfold av ulike arbeidsgrupper arrangerer møter og arbeidsstuer gjennom uka.

Vi håper på å se enda flere av dere i året som kommer! Det blir oppstart for opprørsåret 2020 onsdag 8. januar - med Rebell kafé, DNA-kurs og arbeidsfelleskap.

I mellomtida: Hvis du ikke allerede har sett opprørsforedraget, kan juleferien være en fin anledning! Norsk versjon ligger ute på YouTube .

Ha en god og fredelig juletid så lenge!

Hilsen fra felten

I nyhetsbrevene for XR Oslo, byr vi på en serie intervjuer med de folka som utgjør lokallaget. I denne spalta vil du kunne bli kjent med ansiktene bak arbeidsgruppene i XR Oslo, lese hva som driver dem og få innsikt i hvordan de jobber.

Simon James-Eide er koordinator for introduksjonskurset «DNA». Han holder jevnlig kurs på Greenhouse i Oslo, i tillegg til å samarbeide med andre DNA-kursholdere på tvers av landet om å trene opp nye folk som ønsker å være med og formidle.

- Jo flere DNA-kurs jeg holder, jo mer overbevist blir jeg over hvor viktige kursene er, sier Simon.

Introduksjonskurset anbefales til alle nye medlemmer, ettersom det gir en innføring i XRs grunnleggende prinsipper og verdier, sjølve DNA-et i organismen.

- Å dele en felles visjon om forandring, er en viktig forutsetning for en samkjørt bevegelse. Når alle har en grundig forståelse for hva XR står for, frigjøres det initiativ uten at vi mister fokus. Alt dette – å være samkjørt, å ha samhold og å kunne ta initiativ – er også forebyggende mot interne konflikter og splittelser. Konflikt og splittelse har ødelagt så mange bevegelser før oss, det kan vi ikke kaste bort tid på!

Ved siden av undervisningen, og en del grafisk designarbeid, så som løpesedler, plakater og liknende, er Simon en av to koordinatorer for lokallaget XR Oslo. Det første møtet med XR som sådan, var for ett år sida, i november 2018.

- Da XR okkuperte broene i London, blei jeg overbevist om at dette var noe for meg. Endelig fantes en bevegelse som var villig til å snakke ærlig om hvor alvorlig situasjonen er. En bevegelse som tok i bruk ikke-voldelig sivil ulydighet som virkemiddel. Endelig. Akkurat hva jeg hadde venta på. Håpa på. Jeg meldte meg inn så snart jeg oppdaga XR også opererte i Norge, i januar 2019.

Simon og de andre i DNA-teamet holder kurs hver onsdag , kl. 17:00-19:00 på Greenhouse, fra 8. januar 2020.

Ukesoversikt

På Greenhouse i Schweigaards gate 34C har vi våre kontorer og møtelokaler.

Men denne uka har XR Oslo juleferie!

Oppstart blir i uke 2, 2020. Nærmere informasjon kommer i nyhetsbrev over nyttår.

Ledige roller

Økonomi: Vi trenger folk til en arbeidsgruppe som kan administrere XR Oslos økonomi, arrangere kronerulling, gjøre budsjettarbeid og etablere retningslinjer for XR Oslos finansielle aspekter. Er du en økonomisk type? Kontakt: Oslo@ExtinctionRebellion.no

Introduksjonskurs-teamet (også kallet DNA-teamet) vokser og trenger flere som enten vil formidle kurset eller hjelpe til med organisering og administrasjon. Kontakt: DNAOslo@extinctionrebellion.no

Felleskap Oslo vil gjerne komme i kontakt med noen som kan ta imot og lede nye medlemmer til riktige rom på onsdagssamlingene. I tillegg trengs det folk til å ordne med snacks og drikke samme dag. Er du en utadvendt type? Kontakt: FellesskapOslo@extinctionrebellion.no

Aksjonshåndboka

Vil du gjøre opprør? Da vil du være godt rusta om du leser aksjonshåndboka som Politisk strategigruppe har skrevet.

Hvis det er ett dokument man skal lese i XR, er det dette. Her får du en bruksanvisning i klimaopprør som IKEA ikke kunne ha gjort bedre.

Last ned og les aksjonshåndboka her .

Opprørsforedraget

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å fordype seg i vitenskapen, i taktikkene og verdiene til XR. Den enkleste måten er å se Opprørsforedraget "Vi er på vei mot utryddelse. Hva kan vi gjøre med det?", som nå finnes i norsk versjon på YouTube .

Foredraget innbefatter en uttømmende beskrivelse av klimaforandringene og konsekvensene av det økologiske sammenbruddet, ved sida av å løfte fram måter vi sammen kan ta ansvar for framtida gjennom ikke-voldelig sivil ulydighet.

Ønsker du å bli aktiv i XRN?

Du kan melde deg inn i Extinction Rebellion Norge på våre nettsider , og du vil da bli kontaktet av oss. Vi har stor pågang og en liten gruppe frivillige som behandler nye medlemsforespørsler, så det kan ta litt tid å behandle din innmelding.

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell som vil merkes. På vårt interne medlemsforum, Basen, kan du finne en oversikt oppgaver man kan engasjere seg i. Alle slike 'jobbannonser' er lansert på Basen under kategorien som heter NAV Rebellion.

Forslag til Nyhetsbrevet?

Send inn bilder og forslag til MediaOslo@extinctionrebellion.no

For å kunne betale husleia i Greenhouse, er XR Oslo avhengig av økonomisk støtte fra sine medlemmer!

Ønsker du å støtte XR Oslo? Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136