Massemobiliseringa starter!
Nyhetsbrev #67

XR Norge starter massemobiliseringa - fordi vi ikke egentlig har noe alternativ. Finn ut hvordan du kan bli med! Les også om Rebellion of One, og få oversikt over denne ukas mange hendelser med aktivistkalenderen.

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, både digitalt og på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Onsdag 19. mai

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (digitalt)

Hver onsdag holder vi medlemsmøte i XR Oslo over Zoom. På møtet presenteres det som foregår i lokallaget, planene framover og vi diskuterer aktuelle saker.

Vi kommer blant annet til å snakke om aksjonsformen "Rebellion of One" som blei gjennomført i Norge for første gang på lørdag. Kanskje vi kan gjøre det igjen en gang snart?

Møtet er en fin anledning til få oversikt, og å involvere seg om man ønsker. Meld deg på , så får du Zoom-lenka på e-post en halvtime før møtet.


Torsdag 20. mai

Klokka 18:00-19:30: Opprørsforedraget (digitalt)

Vi går mot en global klimakatastrofe, og vi har dårlig tid til å snu. XR jobber for å sikre ei trygg framtid, og bruker sivil ulydighet for å få det til. Vi trenger en massemobilisering rundt klimasaken, og vi trenger din hjelp. For mange har opprørsforedraget vært starten på en personlig reise gjennom meningsfull aktivisme. Vil du vite hvordan du også kan effektivt bidra? Se Facebook-event for mer informasjon.

Klokka 18:00-20:00: Åpent møte - "System og kultur" (digitalt)

"System og kultur" skal være den nasjonale gruppa for regenerativ kultur og sjølorganisering. Ønsket er at gruppa skal utvikle seg til å bli en faglig ressurs for hele XRN på det som har å gjøre med organisering, regenerativ praksis, samarbeid og struktur. På den måten kan gruppa bidra til inkludering, mangfold og effektivitet i organisasjonen. Vi mener dette er helt essensielt arbeid for at vi skal kunne mobilisere flere mennesker og få mer innflytelse. Nå har du mulighet til å være med på å skape veien framover for den nystartede, nasjonale gruppa! Bli med på møtet via Zoom-lenke .


Fredag 21. mai

Kl. 17:00-19:30: Interaktiv introduksjon til XRs krav, prinsipper og verdier - XRs DNA (digitalt)

Finn ut hvorfor XR agiterer for utenkelige ideer, hvordan det å forstyrre offentlig ro og orden kan brukes til å presse fram endringer, hvem vi retter oss mot, hva som er pragmatisk med ikke-vold og, i tillegg til mye annet, hvordan du kan bidra til XRs opprør mot utryddelse. Kurset er for alle som vil fordjupe sin forståelse av XRs krav, prinsipper og verdier. Kurset er interaktivt, det vil si at en god del tid blir satt av til refleksjon, drøfting og deling av meninger og erfaringer, både i små grupper og i plenum. Bakgrunnen til XR og vår strategi og struktur blir også dekka. Kurslengde: 2,5 timer.

Du får en lenke til møterommet via e-post dagen før møtet. Meld deg på nå!

Forberedelse: om du har ikke sett Opprørsforedraget , er det varmt anbefalt!

Kl. 19:00-21:00: Massemobiliseringsmøte (digitalt)

Massemobiliseringsstrategien presenteres. Strategien er basert på forskning og erfaring fra sosiale bevegelser, deriblant XR UK. Vi skal også utvikle et utgangspunkt for en lokal massemobiliseringsplan. Massemobiliseringa må skje på lokalt nivå, men en nasjonal arbeidsgruppe skal hjelpe til med forskningsbaserte metoder og råd om hvordan man mobiliserer til en massebevegelse. Bli med på møtet via denne Zoom-lenka .


Søndag 23. mai

Kl. 18:30-19:30: Velkomstmøte (digitalt)

Er du ny i XR og/eller har lyst til å bli aktiv? Framover inviterer vi i XR Oslo til velkomstmøte hver søndag! Det blir et hyggelig, lavterskel og uforpliktende møte hvor du kan få mer informasjon om bevegelsen, finne din plass og bli kjent med noen etablerte medlemmer. Om du vil være med på møtet, send en e-post til fellesskaposlo@extinctionrebellion.no . Er du etablert og har lyst til å bidra med å ta imot nye medlemmer, setter vi veldig pris på det også.

XR Norge starter massemobiliseringa

Vi står overfor eksistensielle kriser, og tida renner ut fortere enn noen kunne forestilt seg. XR Norge iverksetter massemobilisering for å unngå de verste konsekvensene av klimakrisa.

Vi har få år igjen på å unngå ugjenkallelige global oppvarming, som vil bety sult, krig og nød i løpet av noen få tiår. Vi velger nå om vi vil stoppe opp og gjøre alt vi kan for å forhindre dette. Vi kommer til å lide som en følge av klimakrisa før eller seinere. La oss derfor heller ta støyten nå og gjøre det vi kan mens vi enda kan gjøre noe med det.

Vi må mobilisere 3,5 prosent av befolkninga innen fem år for å unngå de verste konsekvensene av klimakrisa. Med den forskningsbaserte massemobiliseringsplanen som XR baserer seg på, er dette mulig, men det krever mye arbeid. Bli med og jobb heltid eller deltid med massemobiliseringa til opprøret mot fossiløkonomien! Som Thomas Hylland Eriksen sa i en hilsen til XR under våropprøret 3. mai: "Vi har ikke egentlig noe alternativ".

Fredag 21. mai klokka 19.00-21.00 inviterer XR Norge til den første workshop-en innen massemobilisering for alle lokallagsmedlemmer og interesserte i XR Norge.

På møtet vil massemobiliseringsstrategien presenteres. Den er basert på forskning og erfaring fra sosiale bevegelser, deriblant XR UK. Vi skal også utvikle et utgangspunkt for en lokal massemobiliseringsplan. Massemobiliseringa må skje på lokalt nivå, men en nasjonal arbeidsgruppe skal hjelpe til med forskningsbaserte metoder og råd om hvordan man mobiliserer til en massebevegelse. Bli med på massemobiliseringsworkshop-en førstkommende fredag klokken 19.00, ved å følge denne Zoom-lenka .

Som en del av massemobiliseringsstrategien arrangerer XR Norge en sommerturné for å holde opprørsforedrag rundt omkring i landet. Sommerturneen skal finne sted i en periode mellom juni og august, og du får reiseutgifter, kost og losji dekka. Bli med på Sommerturneen - enten som foredragsholder, bidragsyter eller back-office koordinator! Meld deg på nå!

XR Norge satser på å kunne holde fysiske opprørsforedrag framover. I første omgang blir de mest sannsynlig holdt utendørs, uten powerpoint med kun én person som holder et foredrag basert på egen livserfaring. Hvis du har erfaring med formidling eller er god til å fortelle en følelseslada fortelling om din opplevelse av klimakrisa, ta kontakt med Dag Kolstø for å komme i gang!

Rebellion of One

XR Oslo gjennomførte lørdag 15. mai ti enmannsaksjoner i Oslo sentrum, såkalt Rebellion of One . Aksjonen går ut på at én person setter seg sårbart til i veibanen, med en plakat som uttrykker hva vedkommende er mest bekymra for med tanke på klimakrisa.

Publikum reagerte veldig forskjellig, mange har vært positive og støttende til rebellene, mens noen har blitt provoserte. Aksjonene gikk veldig bra, og ingen kom til skade. Bli med på Rebellion of One neste gang!

Ønsker du å bli aktiv i XR Oslo?

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell. Hvis du vil vite mer om hvordan du kan engasjere deg, så send en mail til fellesskaposlo@extinctionrebellion.no for å finne din vei inn i bevegelsen.

Vil du støtte XR Oslo?

For å betale husleia på Greenhouse, trenger vi økonomisk støtte fra våre medlemmer. Ønsker du å gi XR Oslo en slant - enten som engangsbeløp eller faste bidrag?

Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136

mt