Aktivistkalenderen er oppdatert
September 27, 2021 3:21 PM
"XR Oslo" <lists@extinctionrebellion.no>
To: support@extinctionrebellion.no
CC:
Nyhetsbrev #74

Få oversikt over kommende ukes begivenheter i XR Oslo!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, både digitalt og på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Mandag 27. september

Klokka 18:00-19:30: Opprørsforedraget (Batteriet, Fredensborgveien 24F)

Foredraget "Sivil ulydighet for en levelig framtid" handler om klimaopprøret, bakgrunnen for XR, og hvorfor ikke-voldelig sivil ulydighet er et berettiga virkemiddel i natur- og klimakrisa. Alle er velkomne. Det vil bli tid til å stille spørsmål, og du får informasjon om hvordan du umiddelbart kan bli med i Extinction Rebellion-bevegelsen.

Klokka 19:00-21:00: Møte XR Ung (digitalt)

XR Ung har ukentlig faste møter kl. 19:00 på mandager. Det er både fysisk på Greenhouse og digitalt. XR Ung er for alle XR medlemmer under 25 (ish) fra hele landet. Gruppa planlegger for det meste aksjoner og er et sosialt møtested for yngre medlemmer.

Bruk denne møtelenka og passord 340336.

Bli gjerne med i chatten til XR Ung på Mattermost , eller følg gruppa på Instagram og Facebook .


Onsdag 29. september

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (Greenhouse)

Møtet starter kl. 17:00, men kom gjerne fra kl. 16:00 for en prat og en kopp te. Adressen er Schweigaardsgate 34C, og vi møter dere i døra.
Skulle det ikke være noen der, står det et skilt med XR-logo og ei ringeklokke øverst i venstre hjørne. Ta heisen opp i 3. etasje, vi sees i rommet Høna.

Agenda for møtet:

  • Orientering om rettsakene etter Nordisk Opprør, som nå er i full gang i Oslo tingrett
  • Velkommen til nye medlemmer
  • Aktuell aksjonsplanlegging
  • Hovedfokuset på dette møtet blir heldagssamlinga vi skal ha søndag 17. oktober (se eget innlegg lenger ned). Vi vil dele oss i arbeidsgrupper og jobbe videre med forberedelsene
  • Forhåpentligvis litt Discobedience i pausen.

Har du en sak du ønsker å ta opp på møtet, skriv gjerne til fellesskaposlo@extinctionrebellion.no .

Restart: XR Oslo

Velkomen til dagsmøte for alle XR medlemmer i Oslo, søndag 17. oktober på Greenhouse, kl. 12:00.

Program for dagen

Kl. 12:00-15:00: Sosiale/kreative/lærerike aktiviteter + snacks
Kl. 15:00-19:00: Restart av XR Oslos tre sentrale arbeidsgrupper: aksjon, fellesskap og media
Kl. 19:00-24:00: Middag, sosiale/kreative aktiviteter

Delta på de delene du ønsker å bli med på. Bli kjent med mange nye og gamle XR Oslo rebeller. Finn ditt sted og en rolle som passer deg i XR Oslo og finn ut hvordan du kan bidra til opprøret med den kompetansen og kapasiteten du har. Lær hvordan vi kan samarbeide effektivt i arbeidsgrupper, for å bremse globale oppvarming og oppnå en rask og rettferdig omstilling av samfunnet, både nasjonalt og globalt.

Denne prosessen kommer ikke til å skje av seg sjøl, men kun gjennom godt organisert, massemobilisering av allmennheten og målrettede forstyrrelser som presser myndighetene til å endre lovgivning. Vi trenger massevis av folk og vi trenger deg!

Vi kommer til å trykke ulike XR-motiver med silketrykk den 17. oktober, ta gjerne med t-skjorter, jakker, vesker osv. som du vil ha XR-logo trykka på. Trygve holder discobedience-opplæring, Martin holder kurs i kommunikasjon. Det blir en introduksjon til XRO for de som er helt nye. Ta med klær som trenger lapping eller reparasjon! Øv deg sammen med oss på å forklare hva XR står for. Bli med å male banner. Og mye mer.

Det å legge til rette for gode, trygge, forstyrrende, fengende aksjoner tar mye tid og innsats. Bli gjerne med på sjølve dagen! Det finnes også plass for deg i arbeidsgruppa som organiserer møtet – eksempelvis om du vil bli med på matgruppa som lager middag.

For å være med på å restarte XR Oslo, meld deg på nå!

Ønsker du å bli aktiv i XR Oslo?

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell. Hvis du vil vite mer om hvordan du kan engasjere deg, så send en mail til fellesskaposlo@extinctionrebellion.no for å finne din vei inn i bevegelsen.

Vil du støtte XR Oslo?

For å betale husleia på Greenhouse, trenger vi økonomisk støtte fra våre medlemmer. Ønsker du å gi XR Oslo en slant - enten som engangsbeløp eller faste bidrag?

Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136