God organisering = god mobilisering.
October 4, 2021 10:41 AM
"XR Oslo" <lists@extinctionrebellion.no>
To: support@extinctionrebellion.no
CC:
Nyhetsbrev #75

Bli med på å påvirke organiseringa av XR Oslo! Få også oversikt over kommende ukes begivenheter i lokallaget - med aktivistkalenderen!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, både digitalt og på Greenhouse i Schweigaards gate 34C!

Mandag 4. oktober

Klokka 19:00-21:00: Møte XR Ung (digitalt)

XR Ung har ukentlig faste møter kl. 19:00 på mandager. Det er både fysisk på Greenhouse og digitalt. XR Ung er for alle XR medlemmer under 25 (ish) fra hele landet. Gruppa planlegger for det meste aksjoner og er et sosialt møtested for yngre medlemmer.

Bruk denne møtelenka og passord 340336.

Bli gjerne med i chatten til XR Ung på Mattermost , eller følg gruppa på Instagram og Facebook .


Onsdag 6. oktober

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (Greenhouse)

Møtet starter kl. 17:00, men kom gjerne fra kl. 16:00 for en prat og en kopp te. Adressen er Schweigaardsgate 34C, og vi møter dere i døra.
Skulle det ikke være noen der, står det et skilt med XR-logo og ei ringeklokke øverst i venstre hjørne.

Denne onsdagen blir det holdt en workshop om organisering i XR. Alle anbefales å være med på arrangementet som vil ta meste av møtetida.
Det vil sjølsagt også være rom for planlegging av heldagssamlinga 17.oktober, men det er fint om disse gruppene legger sin aktivitet til før kl. 17:00 og etter 18:30.

Har du en sak du ønsker å ta opp på møtet eller en aksjon du ønsker å få innspill på, skriv gjerne til fellesskaposlo@extinctionrebellion.no .

Restart: XR Oslo

Snart skal XR Oslo fornyes, og da må vi også tenke nytt om hvordan vi organiserer oss. God organisering er grunnlaget for god mobilisering.

På denne workshopen onsdag 6. oktober, kl. 17:15-18:30 på Greenhouse, skal vi kartlegge de tilbakevendende utfordringene i organiseringa av XR Oslo. Vi skal se på hvilke prinsipper og verktøy som kan brukes for å få organiseringa til å fungere bedre, basert på XRs organiseringsprinsipp om et "sjøl-organiserende system".

På workshopen vil du få utdelt lenker og material for sjøl-studie, noe som kan gjøre fornyelsen av XR Oslo enklere da vi møtes til heldagssamling søndag 17. oktober!

Målgruppe for workshopen er alle som har vært aktive i XR Oslo i én måned eller mer.

Spørsmål og inspill i forkant kan rettes til Jesper, workshopens moderator: jesperlagerman@protonmail.com .

Restart: XRO

Vi samler oss for å bygge fundamentet for godt samarbeid. Søndag 17. oktober holder XR Oslo et møte for alle medlemmer - en dag for bevegelsesbygging og sosiale, kreative og lærerike aktiviteter.

Intensjonen med denne dagen er å bli bedre kjent med hverandre, og få energi, inspirasjon og kunnskap til å samarbeide effektivt i den store kampen vi har foran oss!

Kl. 12:00-15:00 blir det hovedsakelig sosiale og kreative ting som skjer. Kl. 15:00-16:00 tilbyr vi et felles kurs fra den nasjonale arbeidsgruppa for system og kultur - hvor XRs ramme for samarbeid og sjøl-organisering skal gjennomgås. Supernyttig for alle som vil bli med i ei arbeidsgruppe! Kl. 16:00-19:00 deler vi oss opp i tre arbeidsgrupper: fellesskap, aksjon og media, slik at vi kan bli kjent og komme i gang med organisering og planlegging. Kl. 19:00 blir det felles middag og kl. 20:00 quiz, discobedience, spikking, tegnelek, bl.a., og god tid til å bli kjent med andre XRO-medlemmer!

Bli med på det du kan/vil - helt fint å komme seint og/eller dra tidlig. Vi ønsker deg velkommen og vil ha så mange som mulig innom Greenhouse! Mellom kl. 12:00 og 19:00 blir det servert snacks, men vi oppmuntrer alle til å ta med matpakke.

Meld deg på !

Møte: Fellesskapgruppa for XRO RESTART

Noe for deg? XRO trenger minst fire personer som er villig til å ta imot deltakerne ved inngangen til Greenhouse, slippe dem inn og hjelpe deltakerne med å finne fram til de ulike rommene hvor aktivitetene skjer.

Dette kan være en god anledning til å treffe folk og hjelpe til med å få alle til å føle seg velkomne og inkluderte. Det blir flere "vaktskifter" slik at fellesskapsgruppa også kan delta på møtet. Minst to person per skift.

Om du kan bidra, kryss av i påmeldingsskjemaet eller send en e-post til fellesskaposlo@extinctionrebellion.no .

Kjære alle "gamle" (og kanskje slitne?) XRere!

Vi har veldig god bruk for dere på heldagssamlinga vår 17. oktober.
For å få til en kraftfull restart av Oslo-laget, trenger vi dere som har lang erfaring - og merkelig nok strekker "lang erfaring" seg over tidsrommet 1/2 til 2 1/2 år. Tid er relativt - og XR sitt liv er som livet til et spedbarn!

XR ung og helt nye medlemmer er spesielt invitert fra før - nå inviterer vi dere med "lang" fartstid helt spesielt. Meld dere på nå! Vi trenger påmelding av hensyn til matmengde og aktiviteter. Vi ses søndag 17. oktober!

Ønsker du å bli aktiv i XR Oslo?

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell. Hvis du vil vite mer om hvordan du kan engasjere deg, så send en mail til fellesskaposlo@extinctionrebellion.no for å finne din vei inn i bevegelsen.

Vil du støtte XR Oslo?

For å betale husleia på Greenhouse, trenger vi økonomisk støtte fra våre medlemmer. Ønsker du å gi XR Oslo en slant - enten som engangsbeløp eller faste bidrag?

Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136