Utgave 44 av nyhetsbrevet til XR Oslo

Nyhetsbrev #44

Ny runde med koronarestriksjoner - finn ut hvordan du kan holde opprøret gående med XR Oslo! Vi fortsetter også serien om lokallagets arbeidsgrupper, denne uka med en presentasjon av den rosa elefanten. Få i tillegg total oversikt over kommende ukes begivenheter med aktivistkalenderen!

Aktivistkalender Oslo

Få med deg hva som skjer i Oslo-laget den kommende uka, på Greenhouse i Schweigaards gate 34C og på Zoom!

Mandag 2. november

Kl. 18:00-20:30: DNA-kurs (Høna, 3. etasje)

Kurset er for alle rebeller, spesielt de nye, som vil fordype sin forståelse av XRs krav, prinsipper og verdier. Kurset er interaktivt, det vil si at en god del tid blir satt av til refleksjon, drøfting og deling av meninger og erfaringer, både i små grupper og i plenum. Bakgrunnen til XR, vår strategi og struktur blir også dekka. Kurslengde: 2,5 t. Det er anbefalt et alle er med på DNA-kurset minst en gang! Om du foretrekker å møte digitalt kan du bruke det samme påmeldingsskjemaet til å melde deg på et digitalt kurs senere i november. Har du noen spørsmål, ta kontakt med XRNDNA@protonmail.com. Det er viktig at du melder deg på, så vi kan tilrettelegge med tanke på smittevern.


Tirsdag 3. november

Kl. 17:30-19:00: Lysmarkering Klimasøksmål Arktis (oppmøte TBA)

Klimasøksmål Arktis tar klimakrisa til Høyesterett - og kvelden før (3. november) skal det lages en menneskelig lenke mellom Stortinget og Høyesterett. Ikke bare blir det lettere å holde en meter avstand, men lenka symboliserer at den politiske makta stilles til ansvar hos den dømmende makta. I tillegg skal lys tennes for retten til et levelig miljø kl 18.14 - samtidig med markeringene over resten av landet. Det er flott om så mange som mulig fra XR Oslo i solidaritet blir med på markeringa som individer. Natur og Ungdom har ønska oss velkommen med logo og flag. På grunn av covid-19, må alle må melde seg på. Du vil motta informasjon om oppmøtested for din gruppe på e-post. Flere fra XR har meldt seg på i gruppe 3, men du kan være med i hvilken som helst gruppe. De som ønsker kan møtes på Greenhouse kl. 17:00 for å hente de grønne lysene som vi brukte på Grønn Omstart pluss flagg og andre rekvesitter.


Onsdag 4. november

Kl. 17:00-19:00: Medlemsmøte (Zoom)

Hver onsdag klokka 17:00 blir det et medlemsmøte på digital plattform. Dette er en fin anledning til å bli kjent med andre rebeller og oppdatere deg på hva som foregår i laget. Møtet vil åpne med en felles informasjonsdel, før vi deler oss i mindre grupper som diskuterer og planlegger kommende tildragelser. Meld deg på for Zoom-lenke!


Torsdag 5. november

Klokka 17:00-18:30: Kommuniksjonskurs (Høna, 3. etasje)

Kurset blir holdt av Linda Sten Vågsnes (Regenerativ kultur) og Martin Tvedten (Outreach). Kurset vil omhandle tre hovedtema:

* Hvordan bli bedre på outreach/verving
* Hvordan kommunisere kontekst under aksjoner
* Hvordan de-eskalere en situasjon

Det vil være fokus på praktiske øvelser. Etter du har gjennomført dette kurset vil du ha djupere forståelse og praktisk erfaring når det gjelder kommunikasjon ansikt til ansikt. Dette er viktig kompetanse å ha for å kommunisere med allmenheten, håndtere en konfliktsituasjon og for at Extinction Rebellions budskap skal nå ut til folket. Det vil også være anledning for å være med online. Lenke til Zoom vil sendes ut til de som melder seg på. På grunn av smittevernsregler, er det viktig at alle som vil delta, både digitalt og fysisk, melder seg på.

Hold fast, rebeller!

En ny runde med koronarestriksjoner rammer byen, men XR Oslo holder det gående med kurs og møter i henhold til anbefalt smittervern!

Mye av aktiviteten vår framover vil skje digitalt, men det vil også gjennomføres kurs og liknende på forsvarlig vis på Greenhouse.

Vi ønsker at alle melder seg på både digitale og fysiske møter/kurs, så vi har oversikt og kan optimalisere aktivitetene. Lenke til påmeldingsskjema vil følge med de respektive aktivitetene i aktivistkalenderen. Når du har fylt ut påmeldingsskjema vil du motta nødvendig informasjon i forkant av aktiviteten.

Informasjon om når kurs og aktiviteter foregår, vil jevnlig bli lagt ut på Facebook og sjølsagt i nyhetsbrevet hver uke. Vil du holde et kurs så send inn informasjon om dette innen torsdag uka før til FellesskapOslo@extinctionrebellion.no. Har du en idé om et kurs du ønsker deg, eller som vi burde holde, send inn forslaget ditt til samme e-postadresse.

Det er kjedelig at vi igjen må gjøre mer digitalt, men saken vår er ikke noe mindre viktig av den grunn, og vi må holde motivasjonen oppe!

Vel møtt, opprør for livet!

Bli kjent med XR Oslo

Opprøret springer ut av samarbeid, kreativitet og engasjement. I nyhetsbrevene presenterer vi de ulike arbeidsgruppene som finnes i XR Oslo. Kanskje en av dem er noe for deg? Denne uka: Den rosa elefanten.

Tøyelefanter har en ekstrem luktesans, spesielt de som er rosa. Erna Solberg har ikke tørka av seg olja ennå, så elefanten vil få ferten av henne på lang avstand – spesielt når hun eller andre i regjeringa gjør noe kan knyttes til olje- og gass. Elefanten tuter ofte når den lukter olje, og forlanger at vi snakker om sannheten om norsk oljeproduksjon: At lille Norge er verdens 7. største eksportør av CO2-utslipp. Oslo-opprøret krever at regjeringa Solberg innrømmer at Norge har et moralsk ansvar for norsk petroleumseksport.

Den store rosa elefanten blei populær i og med Oslo-opprøret! Men den må brukes mer. En arbeidsgruppe jobber med ideen om at elefanten begynner å dukke opp overalt i Oslo!

For å kunne dukke opp på kort varsel, og være irriterende tilstede, trenger elefanten fire bein. Og noen som kan lede. Og noen som vil dele ut løpesedler og snakke med folk. Den store rosa elefanten trenger en hel arbeidsgruppe! Og du er hjertelig velkommen å bli med. Jo flere folk, jo oftere kan elefanten rykke ut.

Spesielt trenger vi nå i starten en som ønsker å være intern koordinator. Og så trenger vi tips til lagringsplass for elefanten, sentralt i Oslo.

Ta kontakt med Oslo@extinctionrebellion.no, eller kom på onsdagsmøtet.

Ønsker du å bli aktiv i XR Oslo?

Som aktiv i Extinction Rebellion får du mulighet til å gjøre en forskjell. Hvis du vil vite mer om hvordan du kan engasjere deg, send en e-post til OsloFellesskap@extinctionrebellion.no og finn din vei inn i bevegelsen.

Vil du støtte XR Oslo?

For å betale husleia på Greenhouse, trenger vi økonomisk støtte fra våre medlemmer. Ønsker du å gi XR Oslo en slant - enten som engangsbeløp eller i faste bidrag?

Kontonummer: 12546307415 | Vipps: 585136

Facebook Twitter Youtube