FORAN AMBASSADEN I BERLIN

Extinction Rebellion aksjonerer mot Norges ambassade i Berlin.

Fredag morgen vil Extinction Rebellion protestere i Berlin mot Norges planer om olje- og gassproduksjon frem til 2070. Aksjonister fra mange land vil sperre inngangen til Norges ambassade i byen.

FNs spesialrapportør for menneskerettigheter, David Boyd, slaktet nylig Norges oljepolitikk og mente at denne utgjør et brudd på menneskerettighetene.

Norge har sviktet internasjonale forpliktelser om reduksjon av egne utslipp, disse har økt siden 1990. I tillegg er landet verdens 7. største eksportør av klimagasser på grunn av vår olje- og gassproduksjon. Norge åpner også sårbare områder i Arktis, til tross for at verden forlengst har funnet mer olje, kull og gass enn hva som kan brukes om vi skal klare å unngå å koke kloden.

Blokaden ved Norges ambassade vil markere verdenssamfunnets forakt for Norges oljepolitikk.

Tid og sted: Klokken 09.00 - Norges ambassade, Rauchstraße 1, Berlin.

Extinction Rebellion benytter seg av ikke-voldelig sivil ulydighet for å tvinge styresmaktene til å erkjenne alvoret og ta de beslutninger som er nødvendige for å motvirke klimasammenbruddet og den økologiske krisen verden står overfor. Opprørsbevegelsen formidler at vi befinner oss i en nødssituasjon som krever godt tverrpolitisk samarbeid.

Publisert 10. okt. 2019