NO WAY, NORWAY

Extinction Rebellion deltok i aksjon mot Equinor i Syd-Australia

Surfrider Foundation i Australia gikk lørdag hardt ut mot Equinor og Norge under en aksjon i Torquay, syd for Melbourne. Hundrevis av padlere samlet seg under banneret «Say No Way, Norway to Big Oil» i Australiabukta. Aksjonister fra Extinction Rebellion Sør-Australia støttet opp om samlingen, der hundrevis av padlere protesterte mot at Equinor skal i gang med å lete etter olje og gass i det sårbare området. Plakater på norsk med «Havet er hjemmet vårt» og «Aldri i livet, Equinor» viste klart at Norge og Equinor er målene for aksjonen.

«Equinor ønsker å bore her, midt i et vernet havområde,» sa Damien Cole, ambassadør for Surfriders. «Risikoen er uakseptabel, om den er aldri så liten. Dette er et sårbart og uendelig rikt havområde som må beskyttes.»

Damien Cole fra Surfrider Foundation støtter Extinction Rebellions krav om at kjente olje- og gassreserver må bli liggende og sa: «Som absolutt majoritetseier i Equinor er den norske stat ansvarlig for planetødeleggende leting etter og utvinning av olje og gass i tredve land. Skal vi nå Parismålet må vi la være å bruke mesteparten av hva vi alt har funnet. Vi forlanger at kjente olje- og gassreserver må bli liggende og at Equinor dropper leteplaner i Australiabukta.» Hundrevis av padlere samlet seg i en sirkel på bølgene utenfor Torquay og ropte slagord mot Equinor og Norge. Extinction Rebellion i Sør-Australia er med i «Fight the Bight», som kjemper mot leting etter olje i området som lokalt er kjent som «The Great Australian Bight».

Publisert 21. april 2019